„România și-a regăsit spiritul pe care nu trebuie să-l mai piardă niciodată!” Și: „Suntem o familie, împreună facem istorie pentru această țară frumoasă”

Lead.ro 26 iunie 2024
Fast
Împarte cu alții acest articol

La scurt timp după egalul cu Slovacia, rezultat prin care echipa națională a României și-a asigurat calificarea în optimile de finală ale Campionatului European, selecționerul Edward Iordănescu a ținut să mulțumească suporterilor români pentru grozava lor susținere:

„Fac o reverență în fața fanilor. Le mulțumesc fanilor de aici, care ne-au făcut să ne simțim ca acasă, le mulțumesc celor din România și românilor din toate colțurile lumii! Le suntem extrem de datori fanilor, nu știu ce am putea face pe viitor ca să îi răsplătim îndeajuns”, a spus Edi Iordănescu la conferința de presă de la Frankfurt.

„Sunt mândru de băieți, îi felicit, am crezut în ei tot timpul. România are talent, România și-a regăsit spiritul pe care nu trebuie să-l mai piardă niciodată. Cred că niciodată în istoria Naționalei, echipa nu s-a bucurat de o așa susținere. Am dat tot ce am avut mai bun. Am fost conduși de patru ori anul ăsta, dar am revenit de fiecare dată. Am pus inimă, inteligență, echilibru. Până în minutul ’80, când am securizat rezultatul, am jucat la victorie”, a adăugat Iordănescu, înainte să vorbească puțin despre miza acestui meci cu Slovacia:

„Presiunea turneului e fantastică, dar cea mai mare presiune a venit din dorința de a mulțumi suporterii. Ne dorim să avem o organizare bună de joc. Jocul o ia în diverse direcții, dar noi trebuie să luăm decizii bune, trebuie să reacționăm, iar noi de pe margine trebuie să venim cu cele mai bune soluții.”

Răzvan Marin, autorul golului României azi – un penalti transformat fără ezitare -, a spus: „Suntem foarte fericiți că am făcut milioane de români fericiți. Ne-am îndeplinit obiectivul.”

Ianis Hagi, cel care a scos penaltiul, a nuanțat: „Ne-am îndeplinit primul obiectiv. Următorul e să terminăm acest turneu final cât mai târziu. S-a văzut, nu ne e frică de niciun adversar. Știm că e primul nostru turneu final pentru mulți. Suntem o surpriză pentru cei care nu ne cunosc. Mentorii noștri și cei care ne-au crescut de mici ne știu mentalitatea, știu că suntem învingători, că mergem mereu la victorie în orice situație. Am ridicat ștafeta, ce putem să promitem e că vom da 100 la 100 pentru echipa națională.”

Portarul Niță, foarte bun și azi, a adăugat: „Suntem o echipă. Sunt foarte fericit că am muncit împreună. Suntem egali, ne-am făcut treaba și am respectat ce ni s-a spus. Mă bucur că fac parte din această minunată echipă și împreună facem istorie pentru această țară frumoasă – sunt foarte fericit! Fanii s-au ridicat la înălțime, ne-au susținut din primul până în ultimul minut și le mulțumesc pentru efortul depus!”.

Denis Drăguș, care a alergat fără rest, se uită deja spre meciul din optimi de la München: „Mai avem un meci, dar sperăm să vină și altele, ne-am obișnuit să fim pe locul 1. Orice adversar e binevenit. E extraordinar că putem să bucurăm milioane de oameni! Am jucat pe teren, am jucat și noi, și ei, ca să câștigăm. E istoric faptul că am terminat pe primul loc. O să facem din nou Münchenul casa noastră. E incredibil să vezi zidul acela galben. Vrem să repetăm succesul (cu Ucraina) de la München. Fiecare a dat totul pentru această calificare. Ne bucurăm unul pentru celălalt, suntem o familie, fiecare iese în față când e cazul să îl ajute pe celălalt. Când pui suflet și dai tot, nu mai contează nici oboseala, nu mai contează nimic. A fost o emoție incredibilă, am plâns cu toții. Trăim momente incredibile și nu vrem să ne oprim aici!”.

Radu Drăgușin, ireproșabil încă o dată, a spus: „A fost un meci decisiv, din păcate am luat gol, dar am avut reacție, iar apoi am reușit să gestionăm meciul. Suntem mândri și foarte bucuroși că am făcut fericită o țară întreagă! Prin bucuria oamenilor, ne bucurăm și noi. Ne batem cu oricine pe viitor. Ne-am calificat de pe primul loc dintr-o grupă în care lumea zicea că vom fi ultimii. Suntem în al nouălea cer!”.

Gheorghe Hagi a dat și el greutate unui rezultat care este, de oriunde l-am privi, imens: „Felicitări staff-ului și jucătorilor: bravo lor, mergem după ei! Avem un public fantastic! Ianis și ceilalți au făcut istorie.”

Top Stories