Reacții după Rusia | Ambros Martin: „Cheia jocului a fost să ne păstrăm nivelul în defensivă. Felicit echipa României, sunt foarte fericit că este în Main Round”

Andrei Năstase 8 decembrie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

(Kumamoto, Japonia)

Abătut și ușor iritat de deciziile arbitrilor – mai ales de faulturile în atac fluierate la duelurile dintre Crina Pintea și mult mai firava Vyakhireva – Tomas Ryde a ajuns devreme la conferința de presă a înfrângerii cu Rusia. Cele două-trei minute în care el și Lorena Ostase și-au așteptat colegii de pupitru i-au fost de ajuns pentru a se liniști: „Felicit Rusia și pe Ambros, au câștigat fără dubiu, au avut mai multă energie”, a deschis el. „În prima repriză, noi ne-am apărat bine la Anna Sen și Anna Vyakhireva. N-am jucat la fel de bine și în atac, dar scorul a fost strâns, 10-10 la pauză și am sperat că vom putea reuși. Cred că în repriza a doua și arbitrii au schimbat puțin nivelul. Trebuie s-o spun. Au fost și jucătoare care au făcut greșeli, am avut și eu greșeli ca antrenor, dar când un meci se schimbă ca cel de azi nu e OK.”

Ambros Martin, a cărui discuție cu arbitrii la pauză l-a deranjat mai ales pe Costică Buceschi, nu s-a referit la arbitraj. „Felicit echipa României, sunt foarte fericit că sunt în Main Round și le doresc mult succes în continuare. În prima repriză, am avut niște probleme în ofensivă, dar am știut că dacă păstrăm nivelul din defensivă ne va veni momentul și în atac. Asta a fost una din cheile meciului, să nu ne pierdem calmul și răbdarea, să facem o treabă bună în apărare, să oferim mai multă rapiditate în atac, să facem mai bine tranziția defensivă-ofensivă, să jucăm mai bine cu extremele. Așa a venit și jocul bun în atac și am adăugat două puncte în drumul nostru spre semifinale.”

Întrebat și de contextul în care se află sportul din Rusia, care riscă excluderea diin competiții din cauza unui nou scandal de dopaj, Ambros Martin a spus că nu cunoaște multe detalii: „Nu știu nimic despre această situație, aștept să văd ce se întâmplă. Sper doar ca cei care merită să fie la Jocurile Olimpice să fie acolo, și pentru asta luptăm. Am venit aici cu gândul la medalia de aur, e cea care ne poate da șansa să fim la Jocurile Olimpice și vom lupta pentru asta. Apoi, dacă ne vor exclude din competiție, nu e vina noastră. Vom plânge mult, dar vom ști că ne-am făcut treaba. Și bineînțeles, ca în orice situație de genul ăsta, nu doar în sport, vreau dreptate; dreptate pentru sportivii corecți, care nu fac astfel de lucruri și respectă regulamentele anti-doping.”

Foto: Sebastian Tataru / Sport Pictures

Happening now