Restart pentru CFR. Campioana începe cu dreptul în Europa League, Țucudean dă o dublă într-o victorie „a la Dan Petrescu”

Ciprian Rus 9 august 2018
Fast

Noul Lead se poziționează mai clar în ochii publicului ca o publicație digitală concentrată pe sport, pe poveștile și personajele lui autentice. Folosim sportul pentru a transmite valori și idei prețuite de publicul nostru țintă și pentru a-l inspira.

Împarte cu alții acest articol

După eliminarea cu Malmo din preliminariile Champions League, CFR a primit o nouă șansă să ajungă în grupele unei cupe europene. Campioana Armeniei, Alashkert, emiminată de Celtic din CL, le-a ieșit clujenilor pe culoar. O echipă cu doar 17 meciuri în Europa și cu linia de clasament pe minus, aflată pentru prima oară într-o fază atât de avansată a unei competiții girate de UEFA.

Lipsită de câțiva dintre oamenii de bază – Deac, Culio și Omrani – CFR a încercat de la prima fază să profite de experiența în plus și de calitatea superioară a lotului. Era cât pe ce să facă 1-0 chiar de la prima fază, când Păun a ajuns cu o fracțiune de secundă la o minge trimisă paralel cu linia porții, dar n-a mai iertat 5 minute mai târziu, când Țucudean a finalizat cu o scăriță de clasă o lansare la limita ofsaidului a lui Camora.

1-0 în mintutul 5, scorul ideal pentru CFR-ul ediției trecute, pe vremea lui Dan Petrescu. Iar după marcarea golului, clujenii au făcut, parcă, pavlovian, un pas în spate, uitând că pe bancă nu mai era fostul mare internațional român, ci Toni Conceicao.

Mai duri, mai mereu primii la minge, armenii au ținut mai mult posesia, dar, lipsiți de idei și de resurse tehnice, l-au necăjit pe Arlauskis doar prin șuturi anemice de la distanță. În prima parte, clujenii au ratat câteva ocazii bune pe contre, mai cu seamă pe precipitările lui Păun.

Până la urmă, CFR a încheiat socotelile imediat după pauză, tot pe start de repriză, tot prin Țucudean, după un penalti scos chiar de el. Campionii României au revenit apoi „la cutie”, nu s-au mai aruncat în atac nici în minutele când gazdele au avut un om accidentat pe margine și au jucat în 10. S-a terminat 2-0 pentru CFR, iar clujenii încep cu prima șansă în returul din Gruia de peste o săptămână.

Alashkert – CFR Cluj 0-2

A marcat: Țucudean (‘5, ’49)

Alashkert: Cancarevic – Yedigaryan, Voskanyan, Stojkovic, Praznovsky, Daghbasyan – Marmentini, Grygoryan, Yedigaryan, Jefferson – Nenadovic
Rezerve: Avagyan, Antonic, Dashyan, Manucharyan, Romero, Sekulic, Simonyan
Antrenor: Varuzhan Sukiasyan

CFR Cluj: Arlauskis – Cr. Manea – Vinicius, A. Mureșan, Camora – Djokovici, Hoban – Al. Păun, Bordeianu, Mailat – Țucudean
Rezerve: Vâtcă – Costache, Ioniță, Lang, Males, Peteleu, Tambe
Antrenor: Toni Conceicao

Dacă trece de Alashkert, CFR Cluj va juca cu învingătoarea dublei manșe dintre Legia Varșovia (Polonia) și Dudelange (Luxemburg).

Foto: Sport Pictures

Happening now