Robert Glință se califică în finala mondială la 50 de metri spate!

Lead.ro 24 iunie 2022
Fast
Împarte cu alții acest articol

Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta îți sunt oferite pe Lead de 

Robert Glință a reușit să se califice în finala probei de 50 de metri spate la Mondialele de la Budapesta, după ce a încheiat al patrulea în semifinala sa, vineri seara.

Robert a înotat distanța în 24:54, câștigătorul semifinalei, americanul Justin Ress încheind în 24:14.

Timpul românului a fost mai bun comparativ cu performanța sa din serii, unde a încheiat în 24:79.

Per total, Robert Glință ajunge în finală cu al șaselea timp, după Ress, Hunter Armstrong (SUA), Apostolas Christou (Grecia), Thomas Ceccon (Italia) și Ksawery Masiuk (Polonia).

Finala de 50m spate e programată sâmbătă seara, de la ora 19:02.

Anterior, Robert a încheiat pe locul 8 în finala de 100 de metri spate, într-una dintre cele mai competitive finale din istorie.

Înotătorul român are în palmares două medalii de argint la 50 de metri spate, la Campionatele Europene în bazin de 50m (în 2021 și 2018), și un bronz tot în această probă, la Europenele în bazin scurt de anul trecut.

Robert a vorbit cu Lead despre ce-și propune la acest Mondial.

„Îmi doresc în primul și-n primul rând să-mi depășesc propriile performanțe, și dacă voi reuși acest lucru, mă apropii foarte tare de o medalie și nu pot să spun că mă voi supăra dacă voi pleca cu ceva în jurul gâtului de aici.”

Ce-ar însemna o medalie mondială (în bazin lung, în bazin scurt a câștigat în decembrie o medalie de bronz)? „O nouă confirmare a muncii, a dedicării, a responsabilității asumate, a mea și a întregii echipe, a tuturor celor care m-au suținut. Am făcut tot ce-am putut, tot ce-a ținut de mine și orice rezultat voi obține aici o să fie doar o consecință a tot ceea ce-am pus la punct până acum.”

Tot ce trebuie să știi despre Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta, aici

 

*

Abonează-te aici gratuit la noul nostru newsletter de sport – pentru comentarii și idei despre momentele relevante din sport și despre personajele care contează cu adevărat! De până la 4 ori pe săptămână, ATLT la 8 dimineața, la cafea

Top Stories