România – Anglia |Mirel Rădoi: „Vom juca la victorie“. Naționala de tineret a României privește spre marele meci cu Anglia de la Euro U21

Lead.ro 20 iunie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

„Vom ataca din primele minute, nu putem să jucăm la egal, nu avem de ce să facem asta și nici nu e în stilul nostru”.

Acesta e cel mai important lucru spus Mirel Rădoi la conferința de presă dinaintea marelui meci cu Anglia, în a doua etapă a grupei de la Euro U21, grupă pe care România o conduce (cu un golaveraj mai bun decât al Franței), după frumoasa victorie cu Croația.

Învinși de Franța după un meci spectaculos, în care francezii au ratat două penaltiuri, dar au reușit să revină și să câștige chiar în prelungiri, englezii sunt obligați acum să câștige cu România – asta dacă e să mai spere la calificarea în semifinale.

De partea ei, România ar avea și varianta egalului, însă Rădoi a insistat că jucătorii lui nu vor juca pentru un singur punct.

„Indiferent de adversar, vom ataca poarta adversă în primele minute. Poate nu trebuia să divulg din strategie. Dar o să începem în jumătatea adversă. Cred că trebuie să ne obișnuim cu mentalitatea asta; ea trebuie să persiste și la următoarele generații de la echipa națională“, a declarat Rădoi.

El a spus că echipa lui nu poate intra pe teren cu gândul la un meci egal: „Dacă pe final, în minutul 87-88, dacă meciul te duce acolo și rezultatul te avantajează, poți accepta un astfel de rezultat. Altfel, nu există așa ceva la un asemenea nivel”, a răspuns el, întrebat fiind dacă „ar semna pentru un egal”.

Conferință de presă Mirel Rădoi și Alex Pașcanu înaintea duelului de la EUROFORZA TRICOLORII! 👉 bit.ly/2FbSPjD🔜 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 ANGLIA – 🇷🇴 România, 21 iunie, ⏰19:30 📺 TVR 1 și 📻 Radio România Actualități

Gepostet von Echipa națională de fotbal a României am Donnerstag, 20. Juni 2019

 

Selecționerul Angliei, Aidy Boothroyd, a declarat că ar putea face câteva modificări în atacul echipei sale: „Am multe variante la dispoziție. Va fi nevoie de inspirația tuturor pentru a câștiga. Respectăm România, dar vom face tot pentru a o învinge. Am fost cu adevărat impresionat de spiritul de echipă al României. E un adversar dificil care, probabil, se poate mulțumi și cu un rezultat de egalitate”, a mai spus fostul fotbalist al lui Mansfield sau Peterborough, un om care antrenează echipele de tineret – U19, U20 și acum U21 – ale Angliei de mai bine de cinci ani, perioadă care a coincis cu apariția generației care a mers până în semifinalele Mondialului din 2018.

*

România și Anglia se întâlnesc vineri seară (19.30, în direct pe TVR1), pe un stadion din Cesena care ar putea fi ocupat de circa 10.000 de suporteri români, dacă ne luăm după estimările organizatorilor (s-au vândut deja 10.000 din cele 18.000 de bilete disponibile).

Citește și reportajul nostru din Italia și San Marino, de la un European pe care suporterii români l-au colorat în galben

Programul Grupei C

21 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franța – Croația (San Marino, 22:00)
24 iunie 2019: Franța – România (Cesena, 22:00), Croația – Anglia (San Marino, 22:00)

Configurația completă a grupelor

Grupa A: Italia, Spania Polonia, Belgia
Grupa B: Germania, Danemarca, Serbia, Austria.
Grupa C: Anglia, Franța, România, Croația.

Campionatul European se joacă între 16 și 30 iunie, în San Marino și în cinci orașe din Italia: Bologna, Reggio nell’Emilia, Cesena, Trieste, Udine. Din cele trei grupe se vor califica în semifinale câștigătoarele și cea mai bună ocupantă a locurilor secunde. Iar miza este dublată de faptul că semifinalistele se vor califica și pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

 

FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Happening now