România începe perfect turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice la tenis de masă

Ciprian Rus 22 ianuarie 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

Naționala feminină de tenis de masă a României a început cu bine turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice găzduit zilele acestea de Portugalia. Campioană europeană și cap de serie numărul 5, echipa României a trecut fără probleme de primul tur (eliminatoriu) al grupei 7, în fața formației mult mai puțin experimentate a Italiei (cap de serie 26).

Eliza Samara și Daniela Dodean s-au impus lejer în primul meci, cel de dublu, în fața Giorgiei Piccolin și a Galei Monfardini: a fost 3-0 (11-5, 11-6, 11-2), într-o partidă fără istoric. La fel de simplu a câștigat și Benadette Szocs, tot cu 3-0, împotriva Deborei Vivarelli (11-6, 11-8, 11-3).

Singurul game cu adevărat disputat avea să fie primul din meciul al treilea, în care Giorgia Piccolin a avut minge de game în fața Danielei Dodean. Jucătoarea noastră a câștigat până la urmă tot cu 3-0, după alte două game-uri în care a fost sigura jucătoare de la masă.

În finala grupei 7, România va întâlni vineri, pe 24 ianuarie, India (cap de serie 17), care a trecut la limită, 3-2, de Suedia. Victoria ne va asigura prezența între cele 16 echipe olimpice.

*

Vă reamintim că 30 de echipe la feminin și 34 la masculin vor lupta pentru cele nouă locuri care asigură calificarea la Jocurile Olimpice. Doi sportivi din fiecare națională clasată în primele nouă vor obține biletele pentru Tokyo în proba de simplu.

Experimentatele Eliza Samara, Daniela Dodean și Bernadette Szocs, campioane europene „en-titre” în proba pe echipe, erau optimiste privind șansele de a obține biletul olimpic: „Credem în puterile noastre, suntem numărul unu în Europa, așa că sperăm să demonstrăm și acum. Portugalia este cel mai dificil adversar, au trei chinezoaice în echipă. Este presiune, dar suntem încrezătoare. Suntem trei jucătoare experimentate, toată lumea ne știe de frică. E o miză foarte mare în joc, dar va fi OK”, spunea Daniela Dodean Monteiro înainte de începerea competiției.

*

În competiția masculină, România face parte din grupa 5. Băieții vor juca joi, de la ora 18.00, împotriva Slovaciei pentru o finală împotriva câștigătoarei dintre Franța și Danemarca. Meciurile sunt transmise de site-ul Federației Internaționale.

Loturile României la turneul de calificare la JO Tokyo

Lot feminin: Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean, Irina Ciobanu, antrenor Viorel Filimon.

Lot masculin: Ovidiu Ionescu, Hunor Szocs, Rareș Șipoș, Cristian Pletea, antrenor Andrei Filimon.

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now