România își știe adversarele la Campionatul European de tineret din Italia. Grupă tare pentru noi

Lead.ro 23 noiembrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

La Bologna, unul dintre orașele care vor găzdui Europeanul italian de fotbal la care România s-a calificat entuziasmant, după o pauză de 20 de ani, naționala de tineret și-a aflat adversarele din faza grupelor.

România va întâlni echipele Angliei, Croației și Franței.

Configurația completă a grupelor:

Grupa A: Italia, Spania Polonia, Belgia
Grupa B: Germania, Danemarca, Serbia, Austria.
Grupa C: Anglia, Franța, România, Croația.

În semifinale se califică câştigătoarele grupelor și cel mai bun loc 2. Iar miza este dublată de faptul că semifinalistele se vor califica și pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Așa cum știi, Campionatul European e organizat de Italia și San Marino, între 16 și 30 iunie 2019. Sunt șase orașe-gazdă: Trieste, Bologna, Udine, Reggio Emilia, Cesena și San Marino.

Calificarea la Euro de tineret ne-a adus, așadar, confirmarea că echipa lui Mirel Rădoi a ajuns în lumea bună a fotbalului european. La un turneu la care s-au anunțat de-a lungul anilor fotbaliști legendari ca Xavi și Iniesta, Schweinsteiger sau Lahm, Totti sau Pirlo (ambasadorul acestui turneu), dar și întreaga generație de azi a Angliei, tinerii României vor avea șansa să se măsoare cu cei puternici. Și să-și ia de aici experiența, dar mai ales elanul necesar pentru a-și continua dezvoltarea și la naționala de seniori.

Dacă vrei să-ți amintești de unde vine succesul acestei generații, n-ar fi rău să recitești acest material.

Argumentele României sunt clare. Echipa noastră a avut cea mai bună apărare în preliminarii (doar patru goluri primite), joacă un fotbal modern, combinativ, știe să facă pressing și a demonstrat deja că are curaj și personalitate.

Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

 

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now