SCM Râmnicu Vâlcea și-a aflat grupa de Champions League, jucătoarele s-au reunit cu gândul la un alt sezon foarte echilibrat

Lead.ro 2 iulie 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

După trei luni și jumătate de pauză forțată din cauza pandemiei de Coronavirus, jucătoarele de la SCM Râmnicu Vâlcea s-au reunit, iar antrenorul lor, Florentin Pera este foarte mulțumit de cum au depășit sportivele această perioadă.

„Ne bucurăm că am revenit la pregătire, ne-a lipsit, a fost o perioadă foarte lungă, fetele au arătat că au fost serioase în această perioadă, au respectat cu strictețe programul impus de preparatorul fizic”, a spus Florentin Pera.

„Mă bucur să fiu din nou aici, ne bucurăm că am revenit și că suntem sănătoase. Sperăm să fie un sezon bun. A fost foarte obositoare această perioadă, nu îmi place să stau în casă, îmi place să ies, să mă plimb, să merg la antrenamente, dar din păcate aceasta a fost situația și a trebuit să ne conformăm”, l-a completat tânăra portăriță Diana Ciucă.

„Mi-a fost dor de minge, de handbal, de colegele mele și de ceea ce făceam eu în fiecare zi și mă bucur că ne-am întors, că ne începem activitatea și că suntem cu toții sănătoși”, a adăugat și Cristina Florica.

Antrenorul Pera crede că sezonul viitor va fi aprig disputat între patru echipe, iar CSM București este favorită la câștigarea trofeului.

„Eu cred că CSM va pleca cu prima șansă, având în vedere că beneficiază de cel mai puternic lot și cel mai mare buget. De asemenea, Baia Mare și Buzău cred că sunt pretendente serioase la titlu”.

„Am fi avut șanse să ajungem în Final Four-ul Ligii Campoionilor”

Antrenorul vâlcencelor are și un mare regret legat de acest sezon: și-ar fi dorit ca echipa lui să apuce să joace în sferturile Champions League, mai ales că ar fi fost la prima participare în această competiție.

„Am primit cu supărare această veste (sezonul european a fost oprit de către EHF n.r.), ne-am fi dorit să ne măsurăm forțele cu Metz, cred că aveam o șansă, chiar dacă Metz este o echipă valoroasă și pleca ca favorită. Însă așa cum era planificat să se joace un singur meci pe teren neutru cred că șansele noastre ar fi crescut, am fi putut să facem un meci mare și de ce nu să ajungem în ultimul act al competiției, în Final 4”, crede Florentin Pera.

El a avut la primul antrenament 14 jucătoare. Ele s-au antrenat pe Stadionul Municipal din Rm.Vâlcea, respectând regulile de distanțare socială.

Pe 6 iulie li se vor alătura și cele trei handbaliste spaniole: Alicia Fernandez, Marta Lopez și Mireya Gonzalez, acestea fiind în prezent în perioada de izolare la domiciliu. Pera încearcă să le aducă la echipă și pe cele două jucătoare de la Corona Brașov, Daria Bucur și Daciana Hosu.

Grupă grea în următoarea ediție a Ligii Campionilor

Tragerea la sorți a grupelor Champions League la handbal feminin, ediția 2020 – 2021 a avut loc la Viena.

CSM București va juca în Grupa A, cu Metz, Rostov Don, Vipers Kristiansand, Team Esbjerg, FTC Rail Cargo, Bietigheim și RK Krim Mercator.

SCM a fost repartizată în Grupa B, alături de Gyor, echipa care domină handbalul continental de câțiva ani. Din grupa vâlcencelor mai fac parte Buducnost Podgorica, Borussia Dortmund, CSKA Moscova, Brest Bretagne, Odense Handbold și Podravka Koprivnica.

Odată cu noul format s-a schimbat și sistemul de desfășurare a Ligii Campionilor. În faza grupelor se va juca fiecare cu fiecare, tur-retur, fiecare echipă având 14 meciuri. Primele două clasate în fiecare serie se vor califica automat în sferturile de finală, în timp ce ultimele două clasate vor fi eliminate. Restul echipelor, locurile 3-6, vor juca pentru optimile de finală, locul 3 cu 6 și locul 4 cu 5.

Prima etapă e programată pe 12-13 septembrie.

 

Top Stories