Și mai departe: David Popovici se califică în finala de la 200 de metri liber, țintește următoarea medalie la Campionatele Europene de la Roma

Lead.ro 14 august 2022
Fast
Împarte cu alții acest articol

David Popovici nu se oprește, arată foarte bine și în semifinalele de la 200 de metri liber, se califică în finala acestei probe și va căuta să câștige a doua lui medalie la Campionatele Europene de la Roma. O competiție pe care el, echipa lui și suporterii lui – tot mai numeroși – nu o vor uita prea curând.

După ce sâmbătă seară a devenit cel mai rapid înotător al lumii, un vis pe care și l-a împlinit parcă mai devreme decât se aștepta, David Popovici a reușit acum calificarea într-o nouă finală, cea de la 200 de metri liber, proba în care deține titlul mondial – obținut în luna iunie, la Budapesta.

„Sigur o să și sărbătorim, dar mai avem din concursul ăsta și nu pot lăsa să mă bucur prea, prea tare”, ne spunea David ieri, la scurt timp după cursa lui de record mondial. „Doar un pic acolo, pentru că mâine și următoarele zile sunt unele pline”.


Declarațiile lui David sunt aici. Cum e văzut David de unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din lumea natație, aici.


Întors în Stadio Olimpico del Nuoto, unul din cele mai vechi și încărcate de istorie bazine din lume – și bazinul său preferat -, David a avut într-adevăr o zi plină: întâi serii de calificare la 200 de metri liber, apoi calificările cu echipa de ștafetă la 4×100 de metri liber. David a înotat pe primul schimb, a predat ștefeta primul, echipa României a rămas în frunte și pe al doilea schimb, cu George-Alexandru Stoica-Constantin, însă Patrick Sebastian Dinu și Mihai Gergely au fost depășiți pe ultimii 200 de metri, iar România n-a prins finala probei.

Așa că David a revenit (a patra lui cursă în ultimele 24 de ore) și în sesiunea de seară pentru a pune lucrurile în ordine: a înotat în prima serie semifinală de la 200 de metri, a câștigat-o și s-a calificat în finala de luni seară (ora 19:05, în direct pe TVR1) cu un timp care-l recomandă la medalia de aur: 1.44.91, cel mai bun rezultat al semifinalelor.

David a condus de la început și până la final, chiar dacă n-a părut să forțeze.

Principalul adversar al lui David în lupta pentru aurul de la 200 de metri părea să fie maghiarul Milak, care a fost cel mai rapid în seriile de calificare, însă neamțul Maertens a câștigat a doua semifinală, cu 1.46.39. Milak nici n-a prins finala.

După finala de la 200 de metri liber, David Popovici va mai avea apoi o singură probă: cea de 400 de metri liber, cu seriile de calificare marți dimineață, iar finala programată pentru marți seară. Cursa de 400 de metri, mai tactică, e o noutate pentru el în competițiile mari, deci e cu atât mai interesant să vedem cum o vor aborda David și echipa lui.

 

Top Stories