Specialitatea casei: Dortmund câștigă din nou în prelungiri, profită de risipa lui Bayern, revine pe primul loc în Bundesliga

Lead.ro 30 martie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

De aici încolo, un lucru e sigur: dacă va fi să câștige acest titlu de campioană, Dortmund o va face în ultimele minute. Poate nu ultimele minute ale ultimului meci, dar în ultimele minute cu Wolfsburg sau cu Hertha, cu Augsburg sau cu Leverkusen. Pentru că până aici, Borussia a câștigat cinci meciuri după minutul 85, trei dintre ele după (sau chiar în) minutul 90.

A făcut asta și cu Wolfsburg, într-un meci în care a fost amețită și alergată o după amiază întreagă, numai pentru a lovi în minutul 90, prin același Paco Alcacer, unul dintre salvatorii de serviciu. Spaniolul a transformat o lovitură liberă acordată simplu, chiar în preajma careului advers, iar înainte de ultimul fluier, a avut timp pentru o dublă (al 16-lea lui gol), în uralele unor oameni învățați prea bine cu victoriile dramatice. De data asta însă, cele trei puncte au fost smulse fără ajutorul căpitanului Reus, iar asta va da și mai mare încredere unei echipe care redevine, după meciurile de azi, principala favorită la titlu.

Și asta pentru că-n timp ce la Dortmund se cântau versuri despre culorile viitoarei campioane a Germaniei, la peste 400 de kilometri depărtare, spre granița cu Elveția lui Favre (transfigurat și el spre final), Bayern își chinuia toți fanii: două ratări imense ale lui Lewandowski, una a lui Gnabry, intrat să injecteze ceva viteză într-o echipă adormită în soarele primăvăratic, alta a lui Rodrigues și, chiar când Alcacer era fugărit de colegii lui, o bară a lui Goretzka a pus capăt unei zile oribile pentru Kovac și ai săi.

Dacă te așteptai ca marele transfer al lui Lucas Hernandez să aducă un val de energie în vestiarul lui Bayern, exact opusul s-a întâmplat. Fără ritm, fără idei și fără câțiva oameni importanți, campionii ultimelor șase ediții au luat gol la prima ocazie a lui Freiburg, când Hummels și Boateng s-au păcălit reciproc, iar Ulreich, înlocuitorul lui Neuer, n-a putut decât să privească admirativ după frumoasa deviere a lui Holder.

Freiburg a ratat o mare ocazie pentru 2-0, înainte ca Lewa să inventeze un gol superb, dintr-o semifoarfecă exacutată cu spatele la poartă. Dacă știa bietul Lewa că urmează să rateze de două ori din patru metri, singur cu portarul Schwolow, i-ar fi cerut lui Kovac să-l schimbe chiar acolo, din grămada pe care Alcantara și James Rodrigues au organizat-o în jurul lui.

Cu șapte meciuri rămase de jucat, înaintea derbiului care poate decide destinația titlului, Bayern nu-și va putea blestema doar nenorocul. Cu Freiburg, ratările au fost mari și destul de multe (toate în repriza a doua), dar risipa asta nu e nouă. 

Frustrată de alunecarea asta, Bayern e acum obligată să câștige cu Dortmund peste o săptămână, pe 6 aprilie. Dacă va rezista în Bavaria, Borussia va avea toate șansele să pună mâne pe un trofeu pe care, măcar pentru spiritul ei, îl și merită.

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now