„Suntem într-o formă bună și o să fie și mai bine. Abia începem.” Ce zic jucătoarele noi ale CSM-ului despre startul bun din Champions League

Andreea Giuclea 5 octombrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Handbalul european a revenit în Sala Polivalentă, și a adus din nou bucurie. Nu doar fanilor bucureșteni prezenți în tribune meci de meci, dar și spectatorilor veniți din întreaga țară să susțină CSM-ul în Champions League și să se bucure de spectacolul marilor meciuri; de care le-a fost dor vara asta, cum ne-au spus încă dinainte de fluierul de start, pentru că „a fost prea lungă pauza”.

Indiferent de unde au venit, și-au unit forțele, vuvuzelele și energia să le ofere noilor jucătoare ale CSM-ului o primire pe măsura handbalului pe care acestea l-au arătat în victoria cu 36-31 în fața Ferencvaros-ului. La final au invadat terenul și le-au asaltat cu îmbrățișări și cereri de autografe și selfie-uri, oprindu-le minute bune din drumul spre vestiar. Un prim pas spre a le face să se simtă acasă, cum ne-au povestit la final centrul Andrea Lekic (cinci goluri) și extrema dreaptă Jovanka Radicevic (trei goluri).

Despre atmosferă

„A fost frumos primul meci, a fost așa cum îți dorești să fie”, a spus Andrea Lekic, transferată vara asta de la Vardar. „A fost și un meci extenuant fizic, pentru că am alergat mult, dar a fost un handbal frumos și sunt mândră de echipa mea, mai ales că a fost primul meci acasă în Champions League, în atmosfera asta, care e incredibilă. Te împinge mult de la spate. Când am intrat în sală mi-am zis: Asta e atmosfera în care orice jucător de handbal vrea să joace.”

Jovanka Radicevic, parte din același transfer colectiv de la Vardar, și-a amintit că a mai jucat la București ca adversară și că se simte diferit când publicul e de partea ta. „Acum sunt în tricoul CSM-ului și e minunat să joci în fața acestor fani, cred că vor fi aici la fiecare meci și că ne vor susține. Ne-au transmis energie din prima secundă și asta e important. Cred că aici, în Sala Polivalentă, nimeni nu poate să ne bată. Sunt mândră de echipa mea, că am avut energie și spirit, lucrurile astea sunt importante pentru viitor.”

Despre meci:

„E important că am început cu o victorie”, spune Radicvic. „Primul meci e mereu greu, te întrebi cum vei juca. Am înscris multe goluri, 36, nu e bine că am primit 31, dar vom munci mai mult în viitor și vom juca mai bine și în apărare, pentru că dacă vrei să câștigi Champions League, apărarea e cheia. Poți să câștigi un meci cu un atac bun, dar pentru trofeu îți trebuie o apărare puternică.”

Și Lekic știe că apărarea a fost punctul slab, dar jucătoarea din Serbia e încrezătoare că relațiile de joc se vor întări în timp. „Cred că avem destule soluții în atac, s-a văzut și azi că toate jucătoarele au jucat incredibil în atac, dar știm că victoriile vin din apărare și trebuie să îmbunătățim partea asta. Dar avem nevoie de răbdare, suntem doar de două luni împreună. Dar cred că lucrurile arată bine.”

Despre viitor

Cum li se pare provocarea prin care trece o echipă cu așa multe jucătoare noi? „Nu e neapărat dificil să construiești o echipă, dar e nevoie de timp. Când am pierdut Supercupa toată lumea a criticat CSM-ul. E normal să fie așa, dar vreau ca oamenii să înțeleagă că succesul nu vine peste noapte. Ai nevoie de timp și cred că în viitor, muncind în continuare împreună, așa trebuie să joace CSM.” (Radicevic)

„N-am avut emoții la început, chiar mă simțeam bine pentru că știu că suntem într-o formă bună și aveam încredere în noi, abia așteptam să înceapă. Cred că suntem într-o formă bună și o să fie și mai bine. Abia începem.” (Lekic)

 

Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES 

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now