Teorema lui Dan Petrescu: antrenorul CFR-ului își impune matematica în derbiul „play-off”-ului, rămâne lider după meciul cu FCSB

Ciprian Rus 14 aprilie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Instalat la Cluj cu un avans de 5 puncte în fața urmăritoarelor la titlu, Dan Petrescu vrea să câștige campionatul pe cartea cinismului. Și-a pus în cap să nu piardă în cele mai grele meciuri, pe final de tur de „play-off”, cu Craiova și cu FCSB, și a reușit acest lucru și pe noul „Oblemenco”, și în Gruia.

Culmea e că-n ambele jocuri putea să câștige dacă și-ar fi strunit mai mult jucătorii în atac, dar, chiar și așa, CFR rămâne cu 3 puncte în fața „roș-albaștrilor” și cu avantajul că, la egalitate, ea va fi campioană.

Practic, tot ce au de făcut „vișiniii” în returul „play-off”-ului este să adune tot atâtea puncte câte va face FCSB până la ultimul meci din campionat. Dacă reușesc asta, băieții lui Dan Petrescu câștigă titlul indiferent de rezultatul meciului de pe „Arena Națională”. Și programul îi avantajează pe clujeni, căci FCSB are două deplasări infernale, la Viitorul și CSU Craiova, în etapele șase și opt din „play-off”.

*

Cu 3 puncte avantaj (4, de fapt, în mod real) și cu țintarul returului în față, Dan Petrescu n-a trebuit să se gândească prea mult când a pregătit meciul cu FCSB. Atenție mare în spate și, dacă o fi să pice ceva în atac, bine, dacă nu, nu! Scenariul i-a ieșit de minune, căci CFR-ul, întărit în iarnă cu Boli pe singurul post debil din apărare, a fost, și de această dată, o echipă imposibil de învins.

FCSB a avut mingea, s-a agitat, mai cu seamă prin Man și Tănase, dar nu a reușit să se apropie cu adevărat periculos de poarta lui Arlauskis. Dacă jocul gazdelor poate fi justificat de calculele matematice, jocul cenușiu al oaspeților, într-un meci foarte important pentru ei, este de neînțeles.

Pe fondul apatiei FCSB-ului, CFR era chiar să câștige partida în trei rânduri: a avut o bară prin excelentul Vinicius, în prelungirile primei părți, a mai avut una, prin Moutinho, pe final de meci, după care fundașii centrali ai clujenilor erau cât pe ce să profite de o bâlbâială în careul lui Bălgrădean, la o fază fixă.

Un gol al CFR-ului ar fi ucis definitiv lupta pentru titlu. Așa, FCSB mai are o mică speranță, cu condiția să scape din programul extrem de complicat care o așteaptă. La rândul său, CFR e obligată să mai și marcheze în etapele ce vin, cu sau fără ajutorul golgheterului Țucudean, care i-a lipsit atât de mult în ultimele partide…

CFR Cluj – FCSB 0-0

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, Boli, Camora – Bordeianu, Culio, Djokovic – Omrani, Bud, Deac

Rezerve: Vollado, Peteleu, Mureșan, Hoban, Moutinho, Păun, Costache

Absent: Țucudean

Antrenor: Dan Petrescu

FCSB: Bălgrădean – R. Benzar, Planic, I. Cristea, J. Morais – Filip, Teixeira – Man, Tănase, Fl. Coman – Gnohere

Rezerve: A. Vlad, Nedelcu, Moruțan, Hora, Stoian, M. Roman I, Fl. Matei

Absenți: Pintilii, Bălașa, Momcilovici, Al. Stan (accidentați) 

Antrenor: Mihai Teja

Ce urmează

CFR Cluj începe returul „play-off”-ului la Sepsi, după care joacă acasă cu Viitorul. FCSB joacă în deplasare la Viitorul, care tocmai ce a scos Craiova din lupta pentru titlu și trage la un loc pe podium, după care are acasă cu Astra și o nouă deplasare complicată, la Craiova.

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures

 

Happening now