Tinerii canotori români fac spectacol la Mondialele de Tineret: două medalii de aur, două de argint și un bronz

Ciprian Rus 29 iulie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

După rezultatele spectaculoase ale tinerilor jucători români de tenis de masă la Europenele găzduite de Cluj-Napoca, noi știri de pus în ramă vin dinspre „Generația 2020”. Și, încă mai îmbucurător, tot dintr-un sport olimpic: echipa de patru vâsle fete Under23 a luat medalia, sâmbătă, aur la Campionatele Mondiale de Canotaj – Tineret de la Poznan, Polonia, în vreme ce echipa de dublu rame băieți a obținut medalia de argint, la aceeași competiție.


După ce au condus cursa până pe ultimii metri, Alexandru Ciobică și Florin Lehaci au devenit sâmbătă vicecampioni mondiali de tineret, depășiți fiind doar de echipajul Africii de Sud, dar înaintea unor super-puteri precum Italia, Franța sau Germania.

În cea de-a doua finală românească a zilei, fetele de la patru vâsle au condus cursa de la un capăt la celălalt și s-au impus fără emoții, cu peste 3 secunde înaintea Olandei, Marii Britanii și Germaniei. Elena Logofătu, Georgiana Vasile, Nicoleta Pașcanu și Simona Radiș sunt numele celor patru campioane mondiale de la Poznan, de la care așteptăm confirmarea în următorul an și, de ce nu, rezultate de excepție și la Olimpiada din 2020, când ele vor avea în jur de 24-25 de ani.

Locul 4 în clasamentul pe medalii!

Duminică, în ultima zi a Campionatelor Mondiale de tineret – Under 23 de la Poznan, după trei finale cu participare românească am mai obținut trei medalii!

În finala feminină de patru rame, fetele noastre – Mădălina Hegheș, Amalia Bereș, Mădălina Casu și Roxana Prarascanu – au ieșit vicecampioane mondiale.

În ultimul act al probei de patru rame băieți, Mihai Țigăieru, Ștefan Berariu, Cosmin Pascari și Ciprian Huc a evoluat extraordinar, au devenit campioni mondiali de tineret și au făcut să răsune Imnul Național al României, chiar de ziua lui.

În ultima finală a zilei pentru România, finala masculină de opt plus unu, Alexandru Chioseaua, Mugurel Semciuc, Alexandru Matinca, Constantin Radu, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Gheorghe Dedu, Alexandru-Cosmin Macovei și Adrian Munteanu au ocupat locul 3, după un finish dramatic, în care a scos același timp cu echipajul de pe locul 2, al Marii Britanii, 05:24,930! România s-a aflat pe locul 2, practic, întreaga finală, Marea Britanie ne-a ajuns la ultimul stroc și a fost desemnată ocupanta locului 2 doar pentru că ne-a depășit în serii.

În clasamentul final pe medalii, România a ocupat un excelent loc 4, după SUA, Italia și Marea Britanie, cu două medalii de aur, două de argint și un bronz.

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories