„Trebuie să învățăm să și pierdem.“ Antrenorul Cristiano Bergodi își ridică jucătorii și explică înfrângerea din finala cu CFR Cluj

Lead.ro 3 august 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

„Nu e un moment incomod, nici dificil. Trebuie să învățăm să și pierdem, așa e la sport. Dar vreau să le mulțumesc băieților pentru tot ce au făcut în această perioadă, e meritul lor, e munca lor. Au au dat o speranță fanilor, iar asta e foarte important”, a spus antrenorul italian la capătul unei meci în care Craiova sa a fost întrecută la mai toate capitolele de experimentații jucători ai lui Dan Petrescu.

Poftit să explice înfrângerea din acest meci decisiv, Bergodi s-a referit prima dată la punctele forte ale adversarilor: „CFR-ul are un punct forte în fazele fixe, am luat un gol pe care nu trebuia să-l luăm… Și CFR-ul e o echipă foarte bună, e o echipă cu experiență. E greu să joci împotriva lor, gândiți-vă că Sevilla a scos-o din Europa League cu două remize. (…) Al doilea gol ne-a tăiat picioarele. Am început bine meciul. Dar după ce-am luat golul de 1-1, am avut frică și s-a văzut că nu suntem obișnuiți să jucăm mental anumite meciuri. Nu am mai jucat pe jos, am aruncat două- trei mingi pe sus. Nu ăsta e jocul nostru. Acest al doilea gol ne-a tăiat picioarele. Trebuie să mulțumim băieților că am ajuns până la ultimul meci. Și gata.“

Italianul a mai spus că „băieții erau dezamăgiți, dar le-am spus să țină capul sus, pentru că ce au făcut ei e un mare lucru. O să vedem ce va fi în sezonul viitor, cred că în viitor vom fi mai buni, dar acum trebuie să știm să pierdem. E dezamăgire mare, dar ce-am făcut până acum e mare lucru. Trebuie să ținem capul sus. Vedem anul viitor ce se va întâmpla. Am dat o speranță mare fanilor, să jucăm acasă ultimul meci cu CFR. Dar e fotbal, e un sport competitiv și asta e. A fost un vis. Noi am făcut o minune să ajungem până la ultimul meci și trebuie felicitați băieții”, a mai spus Bergodi pentru Telekom Sport și Digi Sport.

*

La capătul unui 3-1 destul de clar, CFR Cluj a câștigat al șaselea titlu din istorie, egalând cea mai bună performanță a unei echipe din provincie, cea a lui UTA Arad! Dincolo, Craiova își vede prelungită așteptarea de 29 de ani de la ultimul ei titlu.

Șicanată de scandalul testelor fals-pozitive, lipsită de câțiva oameni de bază și, mai ales, de aportul de pe bancă al lui Dan Petrescu, condusă încă din startul meciului și frustrată de neacordarea unui penalti în prima parte, CFR Cluj a dat încă o dată dovada caracterului jucătorilor săi. În frunte de excelentul Ciprian Deac, Vinicius, Boli, Camora, Bodeanu și Omrani s-au întrecut pe ei încă o dată și au întors soarta meciului de la jumătatea primei părți.

Obișnuită a victoriilor decisive chiar pe terenul marilor rivale – a luat două titluri chiar pe Cluj Arena, în fieful Universității -, CFR și-a fructificat și de această dată experiența superioară.

La rândul ei, deși a început cum nu se poate mai bine, Craiova a fost apăsată de miza partidei și n-a reușit să genereze masa critică în jurul lui Nistor. Cicâldău a fost de nerecunoscut, Mihăilă la fel, Koljic a apărut abia pe final, prea puțin pentru o finală cu încărcătura celei de pe „Oblemenco”.

Cu trei titluri consecutive (și șase în ultimii 12 ani), CFR Cluj încheie „en fanfare” un deceniu complicat, în care a fost de mai multe ori aproape de desființare.

 

Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now