Ultima ocazie? | În România, fotbalul ar putea să revină în luna iunie. Fără spectatori în tribune

Lead.ro 13 aprilie 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

Într-o conferință video de luni, membrii Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), reprezentanții cluburilor din Liga 1 și cei ai Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori (AFAN) au stabilit că sezonul intern ar putea fi reluat pe 7 iunie.

Eventuala revenire a fotbalului va depinde probabil și de prelungirea sau ridicarea stării de urgență în România, iar președintele Klaus Iohannis va anunța această decizie tot luni. 

Dacă data de 7 iunie va rămâne în picioare ca termen de referință (căci LPF ar putea să primească o derogare eventuală guvernamentală), atunci cluburile ar trebui să înceapă antrenamentele la jumătatea lui mai. Asta dacă ținem cont că jucătorii au nevoie de trei săptămâni de pregătire înainte de eventualul restart.

Indiferent de data la care actualul sezon ar urma să fie reluat, meciurile ar urma să se joace fără spectatori, după modelul anunțat de Bundesliga. Un model preluat deja – măcar ca intenție – în mai multe campionate europene.

Christian Seifert, directorul executiv al Bundesligii, a estimat și numărul de oameni care ar trebui să participe la organizarea unui meci în Germania: 240, incluși aici jucătorii, echipa tehnică și medicală, oficialii și echipa de producție.

În România, fără sistemul VAR și cu o echipă de producție mai subțire, meciurile s-ar putea organiza probabil cu până la 200 de oameni în incinta stadionului.

Cluburile din Bundesliga și Bundesliga 2 au început a doua săptămână de pregărite pe stadion, în grupuri de câte patru și cinci jucători. În Germania, fotbalul ar putea fi reluat la începutul lunii mai.

În Anglia, Spania și Italia, campionatele nu ar putea fi reluate mai devreme de luna iunie.

 

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now