Un argint și două medalii de bronz pentru România la Mondialele de haltere

Ciprian Rus 7 noiembrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

România a încheiat cu trei medalii Campionatele Mondiale de seniori de la Ashgabat, Turkmenistan.

Primele două medalii au fost obținute de fete, zilele trecute. Prima dintre ele, un bronz mondial la stilul aruncat, în limitele categoriei olimpice 55 kg, prin Cristina Iovu. Cristina și-a asigurat locul pe podium la aruncat cu 123 kg, la smuls și la total terminând pe locurile 5, respectiv 4, cu 97 kg și 220 kg. Cristina a fost singura sportivă din Europa care a urcat pe podium, restul medaliilor fiind cîștigate de sportive din Asia.

Medalia cea mai valoroasă a fost câștigată de Loredana Toma, la smuls, în limitele categoriei 64 kg. Sportiva noastră și-a asigurat argintul cu 110 kg. O clasare abia pe locul 9 la aruncat a privat-o pe Loredana de încă o medalie, la totalul olimpic, unde a terminat pe 5. Loredana venise la Ashgabat din postura de triplă campioană mondială, performanță obținută anul trecut, la Anaheim.

Miercuri, în ultima zi a competiției, a intrat în scenă singurul băiat din delegația noastră, Nicolae Onică. Campion european, Onică a câștigat bronzul la totalul olimpic, în limitele categoriei olimpice 96 kg, cu 391 kg. La aruncat, Onică s-a clasat pe locul 4, într-un concurs în care s-au stabilit succesiv trei recorduri mondiale, la 223, 226 și 230 kg. Cu ultima sa încercare la 226 kg, Onică a fost cât pe ce să egaleze recordul mondial și să prindă locul 2 și la smuls.

Happening now