Un egal suficient | SCM Râmnicu Vâlcea se mulțumește cu un punct din deplasarea cu Krim, se gândește deja la sferturile de finală în Liga Campionilor

Lead.ro 22 februarie 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

SCM Râmnicu Vâlcea trece peste problemele de lot, obține un egal la Ljubliana, cu Krim (28-28), și se poate considera calificată – după primele patru meciuri din Main Round -, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

*

Dacă SCM Râmnicu Vâlcea a făcut tot ce a vrut cu Krim Mercator în meciul tur, primul din Main Round, returul de la Ljubliana n-a mai fost la fel de simplu. Chinuite de un virus gripal care s-a răspândit zilele trecute în propriul vestiar, campioanele României au ajuns în capitala Sloveniei conștiente că o nouă vicotorie le-ar aduce și mai aproape de calificarea în sferturile de finală. De fapt, după succesul de la Râmnicu Vâlceala, un 31-16 impresionant, Florentin Pera și jucătoarele lui știau că și-au cam asigurat locul 4, prezența în sferturile de finală și o dublă eliminatorie (foarte probabil) cu Metz, care a câștigat sâmbătă după amiază pe terenul lui Rostov, 29-24.

Cu liniștea acestui obiectiv aproape atins, SCM a părut ceva mai îngăduitoare cu Krim. Fără agresivitatea obișnuită din apărare, campioanele României au părut adesea să controleze prima repriză, dar avansul de două sau trei goluri de la jumătatea reprizei n-a putut fi conservat până la pauză.

Fără să arate cine știe ce, Krim a intrat la vestiare cu un gol avans, 13-12, și a deschis a doua repriză cu trei goluri consecutive, pentru un 16-12 îngrijorător.

Din fericire, SCM Râmnicu Vâlcea a răspuns pe măsură, a egalat la 16 – ajutată și de intervențiile Iuliei Dumanska în poartă – și a rămas aproape de Krim până spre minutul 50, când golul lui Elghaoui, una dintre cele mai bune jucătoare din echipa lui Pera, a trecut-o pe Vâlcea înainte: 22-21.

De aici încolo, SCM a ratat câteva șanse ale desprinderii decisive, iar Krim a reușit să obțină un egal, 28-28, printr-un șapte metri transformat în ultimele secunde.

Cu punctul câștigat în Slovenia, SCM Râmnicu Vâlcea ajunge la 5 puncte, două în plus față de Krim (față de care are avantajul în meciurile directe) și trei mai multe decât Savehof, ultima clasată și următoarea adversară a lui SCM.

Duminică seară, Gyor și Brest își vor disputa locul 1 în Grupa 2, un meci pe care CSM București îl va urmări cu interes: una dintre cele două va fi adversara lui CSM în sferturile de finală. Așa cum știi, primele patru clasate se califică în sferturi. Iar acolo, locul 1 din Grupa 1 – grupă în care CSM București a mai făcut un pas înainte – joacă cu locul 4 din Grupa 2, locul 4 din Grupa 1 joacă cu locul 1 din Grupa 2, în timp ce locurile 2 vor juca cu locurile 3.
Doar România, Ungaria și Franța au câte două echipe în grupele principale ale Ligii Campionilor.

Ultimele două meciuri ale lui SCM Râmnicu Vâlcea în Main Round:

SCM Râmnicu Vâlcea – Savehof, 29 februarie;

Gyor – SCM Râmnicu Vâlcea, 7 martie.

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now