Restartul așteptat | SCM Râmnicu Vâlcea câștigă fără griji cu Krim, pornește cu încredere a doua fază a Ligii Campionilor

Lead.ro 25 ianuarie 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

SCM Râmnicu Vâlcea a făcut tot ce a vrut cu Krim Mercator (Ljubliana), a câștigat cât se poate de clar (31-16) primul meci din grupele principale ale Ligii Campionilor, poate să privească cu încredere spre obiectivul propus: calificarea în sferturile de finală.

*

Ajunsă în Main Round în ultima zi a grupelor preliminare, SCM Râmnicu Vâlcea a început Grupa 2 fără puncte, dar cu ambiția că poate recupera și se poate califica în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Asta pentru că, măcar pe hârtie, campioana României a ajuns într-o grupă ceva mai simplă și are prima șansă în meciurile cu Krim și Savehof.
Că a treia adversară este Gyor, asta s-ar putea să conteze mai puțin. Cum Gyor și Brest sunt mari favorite la primele două locuri, iar Buducnost e bine poziționată pentru locul 3, Vâlcea știa, încă din toamna trecută, că va lupta (mai degrabă) pentru locul patru.

De unde s-a pornit:

Krim și Savehof au intrat în Main Round cu două puncte, iar SCM Râmnicu Vâlcea a primit repede șansa să recupereze decalajul: întâlnirea de acasă cu Krim Mercator.

Meciul

Fără Iulia Dumanska, accidentată zilele trecute la gleznă, Marta Batinovic a început în poartă, și tocmai ea a fost remarcata primele șase-șapte minute, când SCM a ratat câteva atacuri consecutive, forțându-l pe antrenorul Florentin Pera să ceară foarte devreme, la 0-2, un prim time-out pentru reașezarea liniei de atac.

Revenite pe teren cu mai multe idei și mai mare viteză, Glibko și Fernandez au început să găsească soluțiile căutate în atac, iar intervențiile muntenegrencei Batinovic au ajutat-o pe SCM să egaleze și apoi să se desprindă repejor la 6-3.

Au urmat 10 minute în care Krim a stat aproape, la doar doi-trei pași de Vâlcea, însă cinci goluri marcate consecutiv în finalul reprizei le-au trimis pe campioanele României la vestiar cu un 14-8 liniștitor.
Cu excepția startului de meci, SCM a controlat fără emoții primele 30 de minute cu Krim, iar tot ce a mers bine în prima parte urma să meargă și mai bine în a doua – asta spre bucuria pasionaților și gălăgioșilor fani vâlceni.

Sub privirile lor, excelenta Glibko (cea mai bună jucătoare a meciului, cu nouă reușite) și-a continuat și chiar îmbunătățit evoluția din prima repriză, a marcat alte trei-patru goluri frumoase în doar 10 minute, perioadă în care SCM s-a distanțat și mai mult, până la 18-9 și 21-11.

Cu Liscevic și Fernandez foarte prezente și ele la linia de nouă metri, cu Batinovic rămasă la fel de zgârcită în poartă (până când i-a făcut loc Dianei Ciucă, foarte bună și ea în ultimele 10 minute) și cu Elghaoui eliberată iar și iar pe pivot, Vâlcea a înscris la foc automat, întărind până la final ceea ce specialiștii anticipau deja: pentru SCM, faza a doua a Ligii Campionilor pare într-adevăr mai simplă decât prima.

La capătul celui mai bun (și mai simplu) meci al sezonului european, campioanele României au câștigat entuziasmant, 31-16, și au adunat primele două puncte într-o Grupă 2 în care Buducnost pornește mare favorită cu Savehof (de la ora 20.00), iar Gyor va deschide duminică cu Brest.

Până acolo, SCM Râmnicu Vâlcea le-a egalat pe Krim și Savehof, echipa suedeză pe terenul căreia SCM va juca pe 2 februarie.

Unde s-a ajuns:

Așa cum știi, primele patru clasate se califică în sferturile de finală. Acolo, locul 1 din Grupa 1 – în care CSM București are o sarcină complicată – joacă cu locul 4 din Grupa 2, în timp ce locurile 2 vor juca cu locurile 3.

Doar România, Ungaria și Franța au câte două echipe în grupele principale ale Ligii Campionilor.

Programul lui SCM Râmnicu Vâlcea în Champions League

Savehof – SCM Râmnicu Vâlcea, 2 februarie;

SCM Râmnicu Vâlcea – Gyor, 8 februarie;

Krim – SCM Râmnicu Vâlcea, 22 februarie;

SCM Râmnicu Vâlcea – Savehof, 29 februarie;

Gyor – SCM Râmnicu Vâlcea, 7 martie.

 

Foto: Sport Pictures

 

Happening now