Un meci nebun, o înfrângere dureroasă: apărarea trădează atacul, FCSB pierde la Viena, cu Rapid

Ciprian Rus 23 august 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

8 milioane de euro: miza pentru calificarea în grupele Europa League ne-a făcut martorii unui meci nebun, cu goluri, cu bare și cu ocazii monumentale la Viena, între Rapid și FCSB.

Gazdele au început mai tare și, după un prim avertisment, au deschis scorut în minutul 4, pe o contră dusă rapid de pe o parte pe alta și finalizată cu o lansare perfectă pe centru. FCSB a echilibrat repede meciul la mijlocul terenului și a împins mingea spre careul advers, mai cu seamă prin încercări pe flancuri, acolo unde nou veniții, Alexandru Stan și Mihai Roman, au intrat foarte bine în echipă. În minutul 19, „roș-albaștri” au avut prima bună ocazie, un șut al lui Teixera după o centrare foarte bună a lui Moruțan, respinsă greu de portar.

Dar slăbiciunile arătate de fundașii centrali ai FCSB-ului în primele minute au devenit tot mai evidente pe minut ce trecea, iar golul al doilea al Rapidului a căzut firesc, după alte trei ocazii mari la poarta lui Bălgrădean.

Vicecampioana României a ieșit perfect montată de la pauză, iar Gnohere a dat lovitura după o centrare ideală a lui Stan. În plină discuție despre naturalizarea atacantului francez de 30 de ani, Gnohere a salvat-o din nou pe FCSB! Numai că ce a câștigat în atac, FCSB a dat în apărare imediat. Rapid a marchat din nou, la o bâlbâială colectivă a fundașilor noștri.

La 3-1, a urmat un asediu total la poarta Vienei. Cu Man, Coman și Rusescu aruncați în joc, FCSB și-a creat ocazii cât pentru trei meciuri. Numai precipitarea la construcție și, în final, ghinionul i-a privat pe bucureșteni de un rezultat mai bun. Cu om în plus din minutul 83, FCSB a terminat meciul cu o ocazie uriașă a lui Rusescu și cu două „transversale” în prelungiri, ale lui Coman și Benzar.

Poate că FCSB ar fi meritat mai mult, după un meci în care a muncit mult și a arătat un fotbal generos. Dar greșelile din apărare și dezechilibrul echipei în anumite momente o vor costa mult în returul de la București, în fața unei trupe solide și serioase ca Rapid Viena.

Rapid Viena – FCSB 3-1

Au marcat: Knasmullner ’4, Sonnleitner ’40, Schwab ’49 / Gnohere ’47

Rapid Viena: Strebinger – Potzmann, Sonnleitner, Barac, Bolingori – Schwab, Ljubicic – Murg, Knasmullner, Berisha – Alar

Rezerve: Knoflach, Muldur, Malicsek, Auer, Kostic, Guillemenot, A. Ivan

FCSB: Bălgrădean – R. Benzar, Planic, Bălașa, Al. Stan – Pintilii, Ov. Popescu – M. Roman I, Moruțan, Teixeira – Gnohere

Rezerve: Al. Vlad, Nedelcu, Fl. Coman, Jakolis, Rusescu, Qaka, Man

 

© FOTO: www.SportPictures.eu

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories