Veni, vidi, Vinicius: CFR Cluj câștigă cu Djurgarden, mai are un meci până la grupe, FCSB nu mai reușește minunea, rămâne din nou afară din cupe

Ciprian Rus 24 septembrie 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

Cu tot lotul valid, atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere epidemiologic – un lux în zilele acestea, când pandemia lovește din nou – Dan Petrescu a putut trimite în teren echipa ideală în confruntarea cu echipa campioană a Suediei, Djurgarden. Deși spunea înainte de meci, cum bine știm deja, că se teme de adversar, SuperDan a aruncat pe „sinteticul” din Suedia una dintre cele mai ofensive formule imaginabile, cu Omrani și Rondon în față, susținuți de Păun și Deac (refăcut și el, veste bună pentru Națională!), ba încă și de Djokovic.

Semnalul dat de pe bancă a fost înțeles de „vișinii”, care au făcut un joc bun de posesie, mereu la siguranță, în prima parte, când chiar Djokovic a fost cel mai aproape de gol – la o fază fixă, desigur. Suedezii nu s-au apropiat periculos decât o singură dată în primele 45 de minute, cu un șut din unghi la care Bălgrădean nu avea cum să greșească.

În partea a doua CFR a părut și mai sigură pe ea, n-a mai cedat nicio minge, nicio contră, nicio jumătate de ocazie adversarului și a împins tot mai mult jocul spre careul advers, unde suedezii s-au văzut dominați la jocul aerian de o echipă – culmea! – dintr-o țară cu fotbal tehnic. Până la urmă, dintr-o centrare avea să vină și golul, după o combinație deja clasică: centrare de manual Ciprian Deac, săritură și cap, imparabil, Vinicius.

„Frikiki” – conceptul patentat, într-o combinație amuzantă de engleză și portugheză, chiar de Vinicius, la o declarație post-meci – o salvează încă o dată pe CFR și o apropie la doar un meci de obiectivul propus, calificarea în grupele cupelor europene.

Ca să ajungă acolo, CFR Cluj mai are de trecut, joia viitoare, în manșă unică, acasă, la Cluj, în „play-off”-ul Europa League, de finlandezii de la KuPS Kuopio, care au trecut în turul 3 preliminar de Suduva, scor 2-0.

Djungarden – CFR Cluj 0-1

A marcat: Vinicius (’55)

Djurgarden: Bartveit – Witry, Une Larsson, Augustinsson, Kack – Ulvestad, Karlstrom, Edwards – Radetinac, Eriksson, Chilufya

Rezerve: Vaiho, Walker, Ring, Holmberg, Barkroth, Kujovic, Mitku

Antrenor: Kim Bergstrand

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Bordeianu – Deac, Păun, Djokovic – Omrani, Rondon

Rezerve: Sandomierski, Manea, Pereira, Debeljuh, Chipciu, Hoban, Cestor

Antrenor: Dan Petrescu

*

FCSB: fără jucători, fără noroc, fără calificare

Dacă Dan Petrescu a avut șansa unui întreg lot valid, la FCSB, cealaltă reprezentantă a noastră în preliminariile Europa League, lucrurile au stat tocmai pe dos. Salvată ca prin minune la lovituri de departajare după incredibilul 6-6 de la Topola, echipa patronată de Gigi Becali s-a văzut lipsită – tot pe motiv de infecție cu SARS-CoV-2 – de doi dintre cei mai buni jucători ai săi din turul precedent, Man și Moruțan.

În disperare de cauză, finanțatorul din Pipera a încercat să cârpească lotul chiar și în ultima noapte, când a mai reușit niște transferuri. Dar de ghinionul care îl urmărește în ultimele zile tot nu a scăpat: Karanovici, una dintre întăriri, s-a accidentat cum a început meciul; mai apoi, fundașul Cană și-a lăsat echipa în 10 oameni, după un roșu în postură de ultim apărător. Bonus, FCSB ar fi putut primi și un penalti cu câteva minute mai devreme!

În aceste condiții, având astrele împotriva sa, FCSB nu a reușit decât să evite să încaseze o căruță de goluri, ca în Serbia. Cu Straton în formă bună, golul oaspeților a căzut după o oră de joc. Inexistentă în atac, FCSB a mai luat un gol pe final, văzându-și astfel sfârșit timpuriu, din nou, pentru încă un an, parcursul din cupele europene.

FCSB -Slovan Liberec 0-2

Au marcat: Yusuf (’64), Rabusic (’82)

FCSB: Straton – Enache, Soiledis, Cană, Panțîru – Șut, Simion, Perianu – Caiado, Karanovici Ad. Petre

Rezerve: Udrea, R. Ion, Pantea, Horșia, Botezatu, Oct. Popescu, Ardelean

Antrenor: Mihai Pintilii

Slovan Liberec: Nguyen – Koscelnik, Kacharaba, Tijani, Mikula – Beran, Hromada, Mara, Peaek – Helal, Mosquera

Rezerve: Knobloch, Jugas, Rabusic, Matousek, Rondic, Fukala, Chalus

Antrenor: Pavel Hoftych

 

 

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures (MAIN) / Răzvan Păsărică (INTERIOR)

 

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories