Verdict amânat: FCSB a bătut la Craiova, pune din nou presiune pe CFR Cluj

Ciprian Rus 6 mai 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

A fost multă tensiune în meciul de la Craiova, care putea îndepărta definitiv pe FCSB din lupta pentru titlu și care le putea consolida oltenilor locul 3, amenințat tot mai serios de Viitorul Constanța (victorie cu 3-1 sâmbătă, cu rezervele, împotriva lui Sepsi). Cum victoria era obligatorie pentru ambele echipe, a ieșit un meci intens – 11 cartonașe galbene, mai mult de jumătate din ele în prima parte! – cu dueluri „la sânge” între colegi de Națională ca Bancu și Benzar sau Cicâldău și Man, un meci deschis, cu multe ocazii, cu multe reușite, dar și cu erori hilare, care s-au văzut și pe tabela de marcaj.

#liga1 #playoff #craiovafcsb #0-2Victorie superba in Banie!

Gepostet von FCSB am Sonntag, 5. Mai 2019

Mai norocoși, dar și mai disciplinați, cei de la FCSB au profitat de două ori de greșelile din defensiva gazdelor. Mai întâi în prima repriză, când Donkor a făcut un fault inutil în careu, apoi în prelungiri, când același Donkor – altfel cu intervenții salutare pe parcursul meciului – a deviat în proprie poartă un șut al lui Man care nu ar fi prins, altfel, spațiul porții.

Cu publicul în spate, la 0-1, Craiova a avut câteva bune ocazii de poartă, ratate toate. FCSB a făcut pasul în spate după minutul 60, când Man a ratat singur cu Pigliacelli, apoi a știut să întârzie jocul până la final. Excelenți în prima parte a meciului, Mihăilă, Mateiu și Cicâldău s-au stins stins treptat, iar gazdele n-au profitat de slăbiciunile vicecampioanei.

Cu victoria de la Craiova, FCSB se reapropie la două puncte de CFR Cluj, care joacă luni în deplasare la Astra. Jucătorii lui Dan Petrescu sunt obligați să scoată măcar un egal pentru a păstra șanse de a închide lupta pentru titlu înainte de deplasarea de pe „Arena Națională” din ultima etapă a sezonului regulat.

Până acolo, FCSB mai are de jucat în deplasare cu Astra, în timp ce campioana CFR va mai avea un meci greu, cel de acasă cu Craiova. Dacă clujenii vor scoate măcar patru puncte din următoarele două meciuri, atunci campionatul va fi decis chiar înaintea derbiului de la București.

 

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Abonează-te la newsletter
Happening now