Victorie FCSB, egal Craiova, înfrângere dureroasă Viitorul. Suntem cu două din trei echipe aproape de calificarea în Europa League

Ciprian Rus 26 iulie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Senzații amestecate după prima manșă a turului II preliminar din Europa League. Trei meciuri jucate în deplasare, cu adversari de categorii diferite, și trei rezultate și ele diferite. Victorie categorică pentru FCSB, pe terenul lui Alashkert, egal pentru Craiova cu Honved, la Budapesta, și înfrângere severă pentru Viitorul la Gent, cu un scor salvat, oricum, de la 1-6.

*

După o deplasare plină de peripeții, și o primă repriză la fel, în care portarul Vlad de la U21 a fost eroul echipei, FCSB s-a trezit în ultima jumătate de oră a partidei de la Erevan și au marcat de trei ori, prin Tănase, Cristea și Coman, pentru un scor liniștitor în vederea partidei retur din România.

Alashkert – FCSB 0-3

Au marcat: Tănase ’60, I. Cristea 68, Fl. Coman 82

FCSB: A. Vlad – Ov. Popescu, Planic, I. Cristea, L. Filip – Fl. Tănase, Nedelcu, Vână – Man, Hora, Fl. Coman
Rezerve: Băldrădean, Moutinho, Salomao, Oaidă, Perianu, Belu, Ardelean
Antrenor: Bogdan Andone

*

Porniți ca favoriți în meciul cu maghiarii de la Honved, oltenii nu au excelat în atac, dovadă că au terminat meciul cu un singur șut pe poartă. Calificarea se va juca la Craiova, acolo unde „alb-albaștrii” vor avea de partea lor și publicul din Bănie.

Honved – Craiova 0-0

Craiova: Pigliacelli – Martic, Acka, Kelic, Bancu – Cicâldău, Mateiu, Qaka – Bărbuț, Fortes, Vătăjelu
Rezerve: Popescu – Ferreira, Briceag, Roman, Vlădoiu, Ivanov, Constantin
Antrenor: Corneliu Papură

*

În cel mai așteptat meci al zilei, în Belgia, Viitorul și Gent au făcut un spectacol cu nu mai puțin de nouă goluri marcate. Un spectacol deloc pe gustul lui Gică Hagi, a cărui echipă s-a văzut condusă încă din start cu 2-0, apoi cu 5-1 la pauză și cu 6-1 imediat după revenirea de la cabine. Băieții lui Gică au reușit să marcheze ultimele două goluri, dar, chiar și așa, imaginea lăsată de liderul Ligii 1 a fost una dezamăgitoare, iar șansele de promovare în faza următoare sunt minime.

Fotbalul deschis, dezinvolt, al Viitorului a fost taxat de rapizii și pragmaticii jucători belgieni, iar sclipirile din atac al alor noștri au fost prea puține față de dezastrul din apărarea lui Tordai. Evident, cu Ianis Hagi, Băluță sau Vână în teren altfel s-ar fi jucat; dar așa, ambițiosul proiect al Viitorului pierde din nou întâlnirea cu fotbalul mare din Europa. Întâmplarea că la Erevan tocmai băieții lui Gică Hagi au făcut diferența pentru FCSB nu e doar un detaliu…

Gent – Viitorul 6-3

Au marcat: Nana Asare ‘4, Dejaegere 13, Yuya Kubo ’35 ’45, Yaremchuk ’42 (pen.) ’55 / Mladen ’20, Țîru ’56 ’61

Viitorul: Tordai – Mladen, Țîru, P. Iacob, De Nooijer – Houri, Artean, Achim – G. Iancu, G. Ganea, Mățan
Rezerve: Căbuz – Boboc, Drăguș, Eric, Ciobanu, Ghiță, Calcan
Antrenor: Gheorghe Hagi

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories