Viitorul câștigă la FCSB, Clujul face „tripla” cu Sepsi și se duce la 4 puncte de locul 2. „Play-off”-ul începe spectaculos

Ciprian Rus 12 martie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Doar 20 de secunde a întârziat „play-off”-ul Ligii 1 în a ne oferi spectacol. Golgheterul campionatului și omul numărul 1 al CFR-ului, George Țucudean, a reușit o nouă execuție de generic, în linia ultimelor sale goluri, marcând la prima fază de joc, printr-un voleu exploziv, în meciul cu Sepsi.

Să bați o echipă de trei ori la rând nu e un lucru simplu. Dar să bați o trupă arțăgoasă precum Sepsi în trei meciuri consecutive chiar e ceva! CFR Cluj a demonstrat că are nervi de campioană, revenind după egalarea oaspeților, în startul părții secunde, și rezistând apoi eroic în zece oameni vreme de mai bine de 20 de minute, după eliminarea lui Culio.

CSU Craiova rămâne la 4 puncte de lider după prima etapă de „play-off”. Oltenii au profitat de astenia de primăvară a celor de la Astra și de somnolența arbitrului de centru, care n-a văzut un henț clar în careu. 

Viitorul a început super-motivată meciul cu FCSB, a avut câteva ocazii mari, a și marcat prin Calcan, dar e a fost cât pe ce să termine în dezavantaj prima parte, după un gol al lui Coman și o bară reușită tot de el, din lovitură liberă.

Repriza secundă a început cu ocazii mari de ambele părți – Hora și Coman la o poartă, De Nooijer și Drăguș la cealaltă. În minutul 65, Ianis Hagi a inventat o pasă „a la Gică”, care l-a pus în poziție de gol pe Houri, oprit prin fault în careu. Tot Ianis a transformat penaltiul pentru 2-1. Intrat și pe teren, Gnohere a avut trei ocazii mari, dar Cojocaru a fost impecabil la toate fazele, și Viitorul a dat astfel prima lovitură serioasă în „play-off”: a învins la București – asta în ciuda calculelor hârtiei și în ciuda cârcotașilor – și a urcat la un loc de podium.

Pe locul secund a trecut Craiova, care va spera acum în orice pas greșit al clujenilor.

FCSB a fost îndepărtată la 5 puncte de CFR (real 6 puncte, dacă vrea să câștige campionatul, căci la egalitate sunt avantajați clujenii) și nu mai poate face nici un pas greșit.

Ce urmează

A doua etapă de „play-off” aduce meciurile Sepsi – CSU Craiova, Viitorul – CFR Cluj și Astra – FCSB.

Happening now