Mergem fără Răzvan Marin la Euro U21. Dar avem șapte oameni de la Naționala mare și 11 băieți trecuți pe la Viitorul lui Gică Hagi

Ciprian Rus 28 mai 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Selecționerul echipei naționale de tineret, Mirel Rădoi, a anunțat marți seară lotul final de 23 de jucători pentru Campionatul European de Tineret din Italia și San Marino (16 – 30 iunie), acolo unde România U21 s-a calificat după o pauză de două decenii.

Într-un moment deosebit de fast pentru fotbalul juvenil din România, în care cea mai tânără echipă din Liga 1, Viitorul, a terminat pe podium și a câștigat Cupa, în care 30 de jucători U21 joacă etapă de etapă în campionat, iar selecționerul Naționalei mari, Cosmin Contra, mizează pe șapte tineri pentru „dubla” cu Norvegia și Malta, Mirel Rădoi a avut mari bătăi de cap pentru a subția lista de 33 de nume la una de 23. Concurența mare pe fiecare post l-a forțat la decizii pe ultima sută de metri. La fel, însă, refuzul lui Ajax Amsterdam de a-l lăsa la lot pe Răzvan Marin, cel mai în vogă jucător român al momentului, l-a obligat pe Rădoi la alegeri de ultim moment.

Cei 23 pentru Euro

Portari: Ionuț Radu (Genoa), Cătălin Căbuz (Hermannstadt), Andrei Vlad (FCSB)

Fundași: Cristian Manea (CFR Cluj), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa), Adrian Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Alexandru Pașcanu (Leicester City), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Florin Ștefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul)

Mijlocași: Tudor Băluță (FC Viitorul), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Ianis Hagi (FC Viitorul), Florinel Coman (FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Denis Drăguș (FC Viitorul), Vlad Dragomir (Perugia)

Atacanți: George Pușcaș (Palermo), Adrian Petre (Esbjerg fB), Andrei Ivan (Rapid Viena)

Există și o listă adițională: Mihai Butean (Astra), Deian Sorescu (Dinamo), Denis Ciobotariu (Dinamo), Ricardo Grigore (Dinamo), Andrei Radu (Concordia Chiajna), Răzvan Oaidă (FC Botoșani), Lorand Fulop (FC Botoșani), Valentin Costache (CFR Cluj), Valentin Gheorghe (Astra).

Explicațiile lui Rădoi

După prezentarea lotului de 23, Mirel Rădoi a venit și cu explicațiile. „Am încercat să apelăm la cei mai în formă jucători, am încercat să echivalăm mai multe criterii. Sper că am fost inspirați în alegerea lotului și sper să avem succes la Euro. Am încercat să echilibrăm fiecare compartiment, să avem tipul de jucător potrivit pentru fiecare post, indiferent de numele celor convocați”, a declarat Rădoi.

„Cei care au fost aleși au avut mai mare continuitate, au contribuit mai mult la echipele lor. Am preferat să-i aducem pe cei care au muncit mai mult la această campanie de calificare”.

Nu uita că România joacă în Grupa C – considerată cea mai complicată – alături de Anglia, Franța și Croația.

GRUPA A: Italia, Spania, Polonia, Belgia
GRUPA B: Germania, Danemarca, Serbia, Austria
GRUPA C: Anglia, Franța, România, Croația

Programul: 
18 iunie 2019: România – Croația (San Marino, 19:30), Anglia – Franța (Cesena, 22:00)
21 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franța – Croația (San Marino, 22:00)
24 iunie 2019: Franța – România (Cesena, 22:00), Croația – Anglia (San Marino, 22:00)

Campionatul European se joacă între 16 și 30 iunie, în San Marino și cinci orașe din Italia: Bologna, Reggio nell’Emilia, Cesena, Trieste, Udine, Serravalle. Din cele trei grupe se vor califica în semifinale câștigătoarele și cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.

 

FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories