Memorabil! România joacă superb, câștigă la scor cu Ucraina, în primul meci de la EURO 2024!

Lead.ro 17 iunie 2024
Fast
Împarte cu alții acest articol

Naționala României și grozavii ei suporteri fac spectacol contra Ucrainei, în primul meci al României la Campionatul European din Germania! A fost 3-0 pentru echipa antrenată de Edi Iordănescu, o victorie imensă și prin maniera obținută, dar și pentru însemnătatea ei: cele trei puncte de azi s-ar putea să asigure deja României prezența în fazele eliminatorii de la EURO 2024.

În plus, au trecut 24 de ani de la precedenta – și, până azi, singura – victorie a României la Europene, acel 3-2 contra Angliei, la EURO 2000.

*

La München, într-o atmosferă de ținut minte – la care cei peste 40.000 de români au contribuit din plin -, echipa națională a României a jucat ca-n zilele cele mai bune. Și cu mingea, dar parcă mai ales în jocul fără minge, prin așezarea în teren. Fiecare om al lui Iordănescu a jucat la o intensitate specială, echipa a stat foarte bine în teren, iar pressing-ul făcut adesea în cinci-șase oameni a fost cartea câștigătoare azi.

Nicușor Stanciu, căpitanul Naționalei, a marcat în minutul 29, printr-un șut de zile mari din afara careului, la una dintre fazele în care pressing-ul României a funcționat perfect. Au urmat alte două-trei ocazii prin care România ar fi putut lovi din înainte de pauză, însă golurile – din nou superbe – au venit în partea a doua, când Naționala a jucat aproape fără greșeală: Răzvan Marin, tot de la distanță, și Drăguș, unul dintre cei mai buni oameni de pe teren, au stabilit scorul final.

De altfel, e greu să găsești un jucător al României care să nu fi arătat bine de tot azi: Niță, în poartă, a oferit stabilitate, oamenii din fața lui au arătat o maturitate și o determinare pe care nu le-am văzut de ani buni, iar de la mijloc în sus am văzut curajul pe care această generație l-a probat la Campioatul European U21, acum cinci ani.

Și dacă, după o absență de opt ani de la turneele europene, așteptam multă și entuziasm, maturitatea pe care ai noștri a fost surprinzătoare. Și dătătoare de speranță pentru cele ce urmează.

Pentru România vin meciurile cu Belgia, pe 22 iunie (ora 22:00), și Slovacia, pe 26 iunie (ora 19:00).

Așa cum știi, din cele șase grupe de la EURO (România joacă în Grupa E) merg mai departe nu doar primele două clasate, dar și patru echipe clasate pe locurile 3.

Articol în curs de actualizare 

 

Fotografie de Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ATLT (@atlt.ro)

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories