Olanda evită capcana Cehiei, are dreptul să încerce imposibilul. Dar cum oprești această Norvegie care spulberă Rusia și joacă ireal?

Lead.ro 14 decembrie 2017

Olanda a fost la un pas să pățească cu Cehia ce a pățit și România, acum câteva zile. Vicecampioanele mondiale și europene au început excelent, s-au distanțat la 7-1 și 8-2, dar cehoaicele și-au făcut loc înapoi în joc, s-au apropiat – aproape fără efort – până la 10-9, și au intrat la cabine cu un singur gol în spatele unor adversare nedumerite și din ce în ce mai agitate.

Cehia e egalat pentru prima dată în meci la 17, a fost aproape să treacă la conducere spre jumătatea reprizei secunde și s-a ținut aproape de Olanda în căutarea loviturii decisive. Numai că Helle Thomsen (antrenoarea CSM-ului) și-a trezit cumva jucătoare, care au avut prezența (și norocul, probabil) să opreasă cumva un scenariu pe care noi, în România, încă încercăm să-l uităm. Batavele au atras aer în piept, s-au reașezat în apărare și, două intercepții mai târziu, au închis definitiv ușa Cehiei și au putut răsufla ușurate. S-a terminat 30-26, dar diferența asta de patru goluri nu spune toată povestea: poate că echipa Cehiei e ceva mai bună decât a arătat CV-ul prezentat la înscriere; iar Olanda începe să arate ca victimă sigură în semifinala cu o Norvegie cu totul și cu totul înspăimântătoare.

După al doilea sfert de finală de la Magdeburg, Rusia – campioana olimpică de la Rio – va depune mărturie și pentru valoarea nordicelor, dar și pentru lipsa lor de empatie. Cu un handbal jucat într-o viteză rar văzută și în handbalul masculin, Norvegia a reușit să-l facă până și pe ursuzul Trefilov să zâmbească. Amărât și resemnat, rusul a renunțat să mai ține la jucătoarele lui și a schițat, pentru o secundă, un soi de zâmbet pe care mulți o să-l numim grimasă. E tot ce a reușit echipa Rusiei în fața Norvegiei, care a câștigat de parcă ar fi jucat cu Argentina și ne-a prezentat – ca la un eveniment de inventică – un handbal pe care mulți îl credeam imposibil.

Dar cu asta se ocupă echipa islandezului Hergeirsson, la asta se pricep atât de bine Mork, Oftedal, Kristiansen, Loke sau Lunde. Și după un 34-17 amețitor cu Rusia, Mondialul a devenit (dacă nu era deja) o competiție pentru locurile doi și trei.

Pentru ultimele două zile, handbalul se va muta la Hamburg. Vineri e ziua semifinalelor, cu Franța și Suedia într-o parte, Olanda și Norvegia în cealaltă.

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.