Al doilea trofeu european pentru handbalul românesc: Potaissa Turda a câştigat Cupa Challenge la handbal masculin! 

Lead.ro 20 mai 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

După frumoasele performanțe ale handbalului feminin, unde SCM Craiova a câștigat – și încă entuziasmant – Cupa EHF, iar CSM București a luat bronzul în Champions League, Potaissa Turda a obținut Cupa Challenge și a închis perfect un sezon grozav pentru handbalul românesc!

*

La un an distanță de finala pierdută cu Sporting Lisabona, Turda a câştigat acum fără emoții – într-o dublă mansă cu AEK Atena – Cupa Challenge. Succesul clar din meciul tur, 33-22, n-a putut fi întors în Grecia, unde ardenelii au pierdut la limită, 26-27. Și nici n-ar fi pierdut, dacă nu s-ar fi relaxat pe final, când gustul victoriei a depășit miza întâlnirii.

AEK Atena a organizat finala cu Turda într-o arenă olimpică de aproape 20.000 de locuri, pe care suporterii eleni au umplut-o doar pe jumătate, dovadă că handbalul încă nu se bucură de popularitatea altor sporturi în Grecia.

Chiar și așa, AEK a încercat să pună presiune din start, dar elanul curajoasei echipe adverse s-a stins sub jocul solid făcut de Cîntec, Asoltanei, Stamate și ai lor. Când Turda a preluat pentru prima dată conducerea, la 4-3, destinația Cupei Challenge – a treia competiție europeană ca importanță – era deja cunoscută. Nimic nu se putea întâmpla, nimeni nu o putea încurca pe Turda în drumul ei spre trofeu.

Iar lucrul ăsta a fost limpede din start, când Potaissa a reușit să arate imediat că meciul tur nu a fost o întâmplare. Mai bună pe toate posturile, Turda s-a distanțat până la 18-11 după primele 30 de minute, iar de acolo motoarele au fost oprite.

Cu toate eforturile grecilor, care au câștigat chiar în ultima secundă, Cupa Challenge a ajuns în România, care a luat Germaniei primul loc în clasamentul pe naţiuni al acestei competiții (ajunsă la a 25-a ediție): handbalul românesc are acum şase trofee și alte două finale în Cupa Challenge!

Articol în curs de actualizare

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now