Alina Vuc pierde lupta din optimi, atletele Claudia Bobocea și Florina Pierdevară ratează drumul către semifinale
Andreea Giuclea 17 august 2016ATLETISM
Update 17:10
Florina Pierdevară a terminat cursa din calificări pe al șaptea loc și a ratat linia dreaptă spre semifinale. Pierdevară a terminat cu timpul 2:03:32. Claudia Bobocea s-a clasat pe șase la aceeași probă, cu timpul 2:03:75.
LUPTE
Update 16.50
Luptătoarea Alina Vuc pierde în calificări, la categoria 48 kilograme, în fața indiancei Vinesh, 10-0. Alina a fost atenționată după 80 secunde pentru pasivitatea stilului, în timp ce indianca îi lua spatele detașat și primea două puncte pentru o trecere, o lovitură laterală, conducând cu 4-0 în prima repriză, unde a și insistat pentru dezechilibrarea Alinei. Românca – atenționată din nou că nu atacă. Vinesh a revenit cu o coborâre de nivel, o proiectare, practic a făcut ce-a vrut pe toată durata meciului, 6-0 în prima repriză.
În cea de-a doua repriză, Alina a atacat picioarele indiencei fără succes și a primit rapid al treilea avertisment, tot pentru pasivitate. Toate tentativele ei au fost dejucate de Dinesh , care a proiectat-o la sol și a primit patru puncte. Meciul s-a încheiat aici, din superioritate tehnică. Alina a cerut un challenge și confirmarea a venit din partea juriului, după ce a revăzut filmarea, că a fost un procedeu de patru puncte (dacă una dintre luptătoare conduce la o distanță de 10 puncte, câștigă meciul).
Mai există o șansă în recalificări pentru Alina, însă depinde foarte mult de evoluția celorlalte luptătoare.
*
Articol inițial
Luptătorul Alin Alexuc a fost aproape de o medalie de bronz noaptea trecută, dar a cedat finala mică în fața luptătorului turc Cenk İldem, alăturându-se sportivilor români care au părăsit în lacrimi turneul olimpic. Celălalt luptător român care a concurat ieri, Ion Panait, a cărui poveste impresionantă am scris-o aici, a pierdut încă din primul tur.
Atleta Alina Rotaru n-a reușit să se califice în finala probei de săritură în lungime, iar gimnastica a încheiat fără medalii prezența la Rio, Andrei Muntean terminând finala la paralele pe locul șase, o performanță bună pentru el.
Luptele mai au o șansă azi, prin Alina Vuc, iar atletismul continuă cu proba de 800 metri.
Programul de azi al românilor:
- Emilia Alina Vuc luptă la categoria 48 kilograme, în calificări de la ora 16:32. Finala are loc de la 22:00.
- Atletele Claudia Bobocea și Florina Pierdevară aleargă de la 16:55 în seriile probei de 800 metri. Florina Pierdevară a concurat și la în proba de 1.500 m, dar a ratat calificarea în semifinale, terminând pe locul 12, cu timpul de 4 min 11 sec 55/100, cel mai bun în acest sezon.
Best of the rest:
- Plaja Copacabana se pregătește de finala feminină la volei pe plajă, iar localnicii își pun speranțele în echipa braziliană formată din Agatha Bednarczuk și Barbara Seixas de Freitas, care a trecut în semifinale de americancele Kerri Walsh Jennings (triplă campioană olimpică) și de noua ei parteneră, April Ross. De partea cealaltă a fileului e o echipă din Germania, Laura Ludwig și Kira Walkenhorst, care a eliminat în semifinale echipa favorită a turneului, formată din braziliencele Larissa França și Talita Rocha.
- Încep sferturile de finală la baschet. Spania întâlnește Franța, Croația-Serbia, Argentina-SUA și Lituania-Australia.
- Handbalul masculin își alege semifinalistele. Pentru cele patru locuri se ceartă opt echipe: mai întâi Brazilia și Franța (de la ora 16.00), mai apoi Germania și Qatar (19.30), Danemarca și Slovenia (23.00), Croația și Polonia (02.30).
- Usain Bolt e încă în grafic pentru un record fără precedent: aur olimpic la 100m, 200 m și 4x100m la trei competiții olimpice consecutive. La Rio are deja titlul la 100 m, iar azi aleargă în semifinala probei de 200 m.
- Finale la atletism și o poveste controversată. Probele feminine de 200m garduri, 100m garduri și săritura în lungime își vor cunoaște azi noile campioane olimpice. Iar în proba de 800m o vedem pe campioană mondială din 2009 Caster Semenya, o atletă din Africa de Sud căreia i-a fost interzis să concureze un an, fiind supusă unor teste de stabilire a genului. Rezultatele n-au fost făcute publice și a fost lăsată să concureze în continuare în competițiile feminine, dar nivelul ridicat de testosteron i-a adus critici care spun că are un avantaj genetic incorect față de adversare. Anul ăsta, sportiva de 25 de ani a dominat cursele de 400 și 800 metri.
-
„One in a million” | Mulțumim, Helmuth Duckadam!
acum 1 lună