LEAD
Jocurile Olimpice 2016

Alin Alexuc-Ciurariu a pierdut medalia de bronz, Jocurile s-au încheiat pentru Ion Panait, Andrei Muntean a terminat pe șase finala la paralele

ATLETISM

Update 05:00

Alina Rotaru a fost la 13 centimetri de calificarea în finala probei de săritură în lungime. Românca a reușit două din cele trei sărituri pe care le-a avut la dispoziție: în prima a sărit 6,40 m, iar în a treia 6,38m, terminând calificările pe locul 18.  Sârboaica Ivana Spanovic a sărit cel mai bine, 6,87 m, iar ultima atletă care a prins finala, britanica Jazmin Sawyers, a reușit 6,53.

LUPTE

Update 00:05

La miezul nopții, Alexuc a revenit în Sala Carioca 2 din Rio pentru cea mai importantă luptă a carierei sale. Marcat de efortul din sfertul de finală, românul în vârstă de 26 de ani n-a început bine meciul pentru bronz. A primit o rapid penalizare și luptătorul turc Cenk İldem s-a distanțat la două puncte, ca până la finalul primei reprize să ducă scorul la 4-0. Încurajat de o galerie turcească gălăgioasă, İldem l-a învins pentru a treia oară pe Alexuc, cu 4-0, răpindu-i și șansa unei medalii olimpice. România mai are trei luptători care vor evolua în zilele următoare.

 

Update 22:40

Alin Alexuc s-a calificat în finala pentru bronz, după ce l-a învins pe italianul Daigoro Timoncini în recalificări. Cei doi luptători se cunoșteau bine, s-au antrenat de câteva ori împreună, dar Alexuc a început mai agresiv. A primit un punct pentru că l-a scos pe Italian în afara suprafeței de luptă, apoi încă două pentru că a evadat din strânsoarea adversarului. A trecut mai departe cu 3-0 și va lupta după ora 00:00 cu medalia de bronz pe masă, împotriva turcului Cenk İldem, în fața căruia a pierdut de două ori.

 

GIMNASTICĂ

Update 20:30

Ultimul gimnast român aflat în competiție la Rio, Andrei Muntean, a terminat finala la paralele pe locul șase. A avut un exercițiu bun, executat corect, pentru care a primit 15.600 și una dintre ele mai mari note din concurs pentru execuție, 9. Însă dificultatea mai mare a exercițiilor celorlalți gimnaști nu l-au lăsat să rămână pe podium, ocupat de ucrainianul Oleg Verniaiev, de americanul Danell Leyva și de rusul David Belyavskiy.

LUPTE

Update 17:50

Alin Alexuc a revenit în Sala Carioca 2 din Rio pentru un meci mult mai greu decât primul. În sfertul de finală al categoriei de 98 de kilograme l-a întâlnit pe armeanului Artur Aleksanyan, campionul mondial en-titre, medaliat olimpic cu bronz la Londra și cel care l-a învins pe Alexuc la ultimul mondial. Alexuc a început cu o penalizare, iar ucrainianul a luat un avans de patru puncta. A ajuns rapid la 8-0, o diferență care i-a adus victoria prin superioritate tehnică, înainte de terminarea timpului regulamentar. Alexuc mai are o șansă, în recalificări, unde îl întâlnește pe italianul Daigoro Timoncini, după ora 22:00.

Pentru celălalt român, Ion Panait, turneul olimpic s-a încheiat. Rusul Albiev nu s-a calificat în finală, așa că Panait a ratat șansa recalificărilor.

 

Update 16:34

Al doilea luptător român care a intrat azi în concurs a pornit ca favorit în meciul cu Hamdy Abdelwahab, un egiptean de 20 de ani aflat la prima participare olimpică. De partea cealaltă, Alexuc, un botoșănean de 26 de ani care participase și la Londra, unde a pierdut în primul tur, a fost primul luptător român care s-a calificat la Jocurile Olimpice, încă de anul trecut, iar la ultimul Campionat Mondial s-a clasat pe locul cinci. Calificat în sferturile categoriei de 98 de kilograme, după ce-a trecut de Abdelwahab cu 3-2, românul luptă cu armeannul Artur Aleksanyan pentru semifinale.

 

Update 16:20

Luptătorul de greco-romane Ion Panait a părăsit învins cercul albastru de pe salteaua în care a luptat contra rusului  Islambek Albiev, în primul tur al categoriei de 66 kilograme. Românul a pierdut cu 4-2 și nu s-a calificat în optimi, dar mai are o șansă.  Dacă Albiev ajunge în finală, Panait mai are un meci de recalificare, la noapte. Oricum, calificarea lui Panait la Jocurile Olimpice este în sine o reușită impresionantă, despre care am scris aici.

 

Articolul inițial

Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică, n-a putut să-și țină în frâu emoțiile în finala de la bârnă și a terminat concursul pe locul șapte. Marian Drăgulescu, și el la ultima prezență la Jocurile Olimpice, a fost foarte aproape de podium în finala la sărituri, aparatul său preferat, când a primit aceeași notă cu a gimnastului de pe locul trei, 15,499, dar arbitrii i-au departajat după execuție, considerând că săriturile japonezului Kenzo Shirai au fost mai corecte. După încă o linie trasă de cei doi grei ai gimnasticii artistice, îl susținem astăzi pe Andrei Munteanu, ultimul gimnast român care evoluează la Rio, în finala de la paralele. Totodată, ne gândim și la ceilalți trei sportivi care sar și se luptă la Rio pentru medalii.

Programul sportivilor români:

  • Ion Panait intră în calificările luptelor greco-romane la categoria 66 kilograme, de la ora 16.00. Ion Panait crede că dacă ar câștiga o medalie olimpică ar intra în istoria luptelor și lumea ar scrie cărți despre povestea lui. Nu-l contrazicem.
  • Alin Alexuc-Ciurariu intră în optimile de finală ale aceleiași probe, însă la categoria 98 kilograme, de la ora 16.30.
  • Gimnastul Andrei Muntean luptă pentru medalie în finala de la paralele, de la ora 20.00.
  • La atletism, Alina Rotaru intră în calificări la săritura în lungime, de la 3.05 a.m.

Best of the rest:

  • Usain Bolt ne mai promite o doză de adrenalină în cea de-a XI-a zi a Jocurilor Olimpice, când încearcă să-și apere titlul olimpic de la proba de 200 metri. Cine știe, poate-și bate și recordul mondial.
  • Simone Biles, din nou. După ce a sfârșit cu bronz la paralele, Biles se întoarce astăzi pentru finala de la sol, unde va da tot ce poate, va sfida încă o dată gravitația pentru a patra medalie de aur, de la 20.45. Am scris deja povestea adolescentei care domină gimnastica feminină.
  • Finala probei de 1500 metri se întâmplă de la 4:30 a.m, când intră în concurs și Genzebe Dibaba a Etiopiei, deținătoare a recordului la proba ei, cu două surori mai mari care sunt campioane olimpice. Tirunesh Dibaba a câștigat șase medalii olimpice, Ejegayehu Dibaba are un argint la proba de 10.000 metri, la Atena. Verisușoara lor, Derartu Tul a fost, de asemenea, campioana la proba de 10.000 la Barcelona 1992 și Sydney 2000. Așadar, Genzebe intră în concurs fără niciun fel de presiune.
  • Turneul de handbal continuă fără fetele noastre: Brazilia întâlnește Olanda, în primul meci al zilei (ora 16.00), Spania joacă cu Franța (19.30), Suedia cu Norvegia (23.00), Rusia cu Angola (2.30). Da, cu Angola.

 

 

Comentează articolul
Liga 1

„A fost sau n-a fost?” În loc de spectacol, derbiul Ligii 1 revine la epoca „Procesului etapei”

CFR și FCSB au oferit un meci tensionat la Cluj. Foto: Mircea Rosca / Sport Pictures
18 martie 2018
Ciprian Rus

Un penalti care s-a dat, dar n-a fost, un altul care a fost, dar nu s-a dat și două eliminări care mai mult n-au fost decât au fost. La patru-cinci faze cu decizii de arbitraj absolut discutabile, derbiul Ligii 1 dintre CFR și FCSB a oferit mai puține ocazii de poartă pentru iubitorii fotbalului care […]

Citeşte articolul
Rugby

Mulțumim, Belgia! România primește un cadou nesperat, se califică la Cupa Mondială din Japonia

. Razvan Pasarica/ SPORT PICTURES
18 martie 2018
Vlad Pîrvu

Exact atunci când se aștepta mai puțin, naționala de rugby a României și-a asigurat – in extremis și cumva indirect – prezența la turneul final de anul viitor din Țara Soarelui Răsare. Și asta în ciuda înfrângerii pe care a suferit-o la Tibilisi, în fața Georgiei (16-25), în ultima etapă a Rugby Europe Championship. Când […]

Citeşte articolul
Tenis de câmp

Simona Halep se oprește brusc înaintea finalei Indian Wells, pierde clar cu Naomi Osaka

17 martie 2018
Treizecizero.ro

Simona Halep are un moment de dispariție, pierde pentru prima dată în fața japonezei Osaka (6-3, 6-0) și ne lasă cu o întrebare: ce s-a întâmplat la jumătatea primului set? Naomi Osaka avea nevoie de o victorie contra Simonei Halep înainte ca h2h-ul (0-3) să devină periculos de dezechilibrat; a profitat așadar de forma ei […]

Citeşte articolul
Bundesliga

Weißbier sau Red Bull? Bayern se deplasează la Leipzig cu titlul și egalarea altui record în vizor

17 martie 2018
Danny Coposescu

Duminică seară, atotputernica Bayern München nu va avea nevoie de vreun frigider. Temperaturile în Germania, la mijlocul lunii martie, sunt de-a dreptul polare. În est, la Leipzig, spre exemplu, vor fi cel mult -5 grade. Așa că bavarezii pot lăsa liniștiți câteva baxuri de bere nefiltrată la marginea terenului, în aer liber. S-ar putea să […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design