LEAD
Jocurile Olimpice 2016

Alin Alexuc-Ciurariu a pierdut medalia de bronz, Jocurile s-au încheiat pentru Ion Panait, Andrei Muntean a terminat pe șase finala la paralele

ATLETISM

Update 05:00

Alina Rotaru a fost la 13 centimetri de calificarea în finala probei de săritură în lungime. Românca a reușit două din cele trei sărituri pe care le-a avut la dispoziție: în prima a sărit 6,40 m, iar în a treia 6,38m, terminând calificările pe locul 18.  Sârboaica Ivana Spanovic a sărit cel mai bine, 6,87 m, iar ultima atletă care a prins finala, britanica Jazmin Sawyers, a reușit 6,53.

LUPTE

Update 00:05

La miezul nopții, Alexuc a revenit în Sala Carioca 2 din Rio pentru cea mai importantă luptă a carierei sale. Marcat de efortul din sfertul de finală, românul în vârstă de 26 de ani n-a început bine meciul pentru bronz. A primit o rapid penalizare și luptătorul turc Cenk İldem s-a distanțat la două puncte, ca până la finalul primei reprize să ducă scorul la 4-0. Încurajat de o galerie turcească gălăgioasă, İldem l-a învins pentru a treia oară pe Alexuc, cu 4-0, răpindu-i și șansa unei medalii olimpice. România mai are trei luptători care vor evolua în zilele următoare.

 

Update 22:40

Alin Alexuc s-a calificat în finala pentru bronz, după ce l-a învins pe italianul Daigoro Timoncini în recalificări. Cei doi luptători se cunoșteau bine, s-au antrenat de câteva ori împreună, dar Alexuc a început mai agresiv. A primit un punct pentru că l-a scos pe Italian în afara suprafeței de luptă, apoi încă două pentru că a evadat din strânsoarea adversarului. A trecut mai departe cu 3-0 și va lupta după ora 00:00 cu medalia de bronz pe masă, împotriva turcului Cenk İldem, în fața căruia a pierdut de două ori.

 

GIMNASTICĂ

Update 20:30

Ultimul gimnast român aflat în competiție la Rio, Andrei Muntean, a terminat finala la paralele pe locul șase. A avut un exercițiu bun, executat corect, pentru care a primit 15.600 și una dintre ele mai mari note din concurs pentru execuție, 9. Însă dificultatea mai mare a exercițiilor celorlalți gimnaști nu l-au lăsat să rămână pe podium, ocupat de ucrainianul Oleg Verniaiev, de americanul Danell Leyva și de rusul David Belyavskiy.

LUPTE

Update 17:50

Alin Alexuc a revenit în Sala Carioca 2 din Rio pentru un meci mult mai greu decât primul. În sfertul de finală al categoriei de 98 de kilograme l-a întâlnit pe armeanului Artur Aleksanyan, campionul mondial en-titre, medaliat olimpic cu bronz la Londra și cel care l-a învins pe Alexuc la ultimul mondial. Alexuc a început cu o penalizare, iar ucrainianul a luat un avans de patru puncta. A ajuns rapid la 8-0, o diferență care i-a adus victoria prin superioritate tehnică, înainte de terminarea timpului regulamentar. Alexuc mai are o șansă, în recalificări, unde îl întâlnește pe italianul Daigoro Timoncini, după ora 22:00.

Pentru celălalt român, Ion Panait, turneul olimpic s-a încheiat. Rusul Albiev nu s-a calificat în finală, așa că Panait a ratat șansa recalificărilor.

 

Update 16:34

Al doilea luptător român care a intrat azi în concurs a pornit ca favorit în meciul cu Hamdy Abdelwahab, un egiptean de 20 de ani aflat la prima participare olimpică. De partea cealaltă, Alexuc, un botoșănean de 26 de ani care participase și la Londra, unde a pierdut în primul tur, a fost primul luptător român care s-a calificat la Jocurile Olimpice, încă de anul trecut, iar la ultimul Campionat Mondial s-a clasat pe locul cinci. Calificat în sferturile categoriei de 98 de kilograme, după ce-a trecut de Abdelwahab cu 3-2, românul luptă cu armeannul Artur Aleksanyan pentru semifinale.

 

Update 16:20

Luptătorul de greco-romane Ion Panait a părăsit învins cercul albastru de pe salteaua în care a luptat contra rusului  Islambek Albiev, în primul tur al categoriei de 66 kilograme. Românul a pierdut cu 4-2 și nu s-a calificat în optimi, dar mai are o șansă.  Dacă Albiev ajunge în finală, Panait mai are un meci de recalificare, la noapte. Oricum, calificarea lui Panait la Jocurile Olimpice este în sine o reușită impresionantă, despre care am scris aici.

 

Articolul inițial

Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică, n-a putut să-și țină în frâu emoțiile în finala de la bârnă și a terminat concursul pe locul șapte. Marian Drăgulescu, și el la ultima prezență la Jocurile Olimpice, a fost foarte aproape de podium în finala la sărituri, aparatul său preferat, când a primit aceeași notă cu a gimnastului de pe locul trei, 15,499, dar arbitrii i-au departajat după execuție, considerând că săriturile japonezului Kenzo Shirai au fost mai corecte. După încă o linie trasă de cei doi grei ai gimnasticii artistice, îl susținem astăzi pe Andrei Munteanu, ultimul gimnast român care evoluează la Rio, în finala de la paralele. Totodată, ne gândim și la ceilalți trei sportivi care sar și se luptă la Rio pentru medalii.

Programul sportivilor români:

  • Ion Panait intră în calificările luptelor greco-romane la categoria 66 kilograme, de la ora 16.00. Ion Panait crede că dacă ar câștiga o medalie olimpică ar intra în istoria luptelor și lumea ar scrie cărți despre povestea lui. Nu-l contrazicem.
  • Alin Alexuc-Ciurariu intră în optimile de finală ale aceleiași probe, însă la categoria 98 kilograme, de la ora 16.30.
  • Gimnastul Andrei Muntean luptă pentru medalie în finala de la paralele, de la ora 20.00.
  • La atletism, Alina Rotaru intră în calificări la săritura în lungime, de la 3.05 a.m.

Best of the rest:

  • Usain Bolt ne mai promite o doză de adrenalină în cea de-a XI-a zi a Jocurilor Olimpice, când încearcă să-și apere titlul olimpic de la proba de 200 metri. Cine știe, poate-și bate și recordul mondial.
  • Simone Biles, din nou. După ce a sfârșit cu bronz la paralele, Biles se întoarce astăzi pentru finala de la sol, unde va da tot ce poate, va sfida încă o dată gravitația pentru a patra medalie de aur, de la 20.45. Am scris deja povestea adolescentei care domină gimnastica feminină.
  • Finala probei de 1500 metri se întâmplă de la 4:30 a.m, când intră în concurs și Genzebe Dibaba a Etiopiei, deținătoare a recordului la proba ei, cu două surori mai mari care sunt campioane olimpice. Tirunesh Dibaba a câștigat șase medalii olimpice, Ejegayehu Dibaba are un argint la proba de 10.000 metri, la Atena. Verisușoara lor, Derartu Tul a fost, de asemenea, campioana la proba de 10.000 la Barcelona 1992 și Sydney 2000. Așadar, Genzebe intră în concurs fără niciun fel de presiune.
  • Turneul de handbal continuă fără fetele noastre: Brazilia întâlnește Olanda, în primul meci al zilei (ora 16.00), Spania joacă cu Franța (19.30), Suedia cu Norvegia (23.00), Rusia cu Angola (2.30). Da, cu Angola.

 

 

Comentează articolul
Liga 1

„Disciplină, muncă și un dram de noroc”. 10 observații și câteva concluzii după finalul Ligii 1. Cum a câștigat CFR, de ce a pierdut FCSB?

Jucătorii CFR-ului sărbătoresc finalul unui sezon epuizant, cu Dan Petrescu pe bancă. Foto: Simion Sebastian Tataru / Sport Pictures
21 mai 2018
Ciprian Rus

1. CFR Cluj câștigă titlul în Liga 1 și, cu patru trofee, față de trei ale FCSB, devine echipa ultimului deceniu din fotbalul nostru, chiar în anul Centenarului. Cea mai veche echipă în activitate din România se reinventează a doua oară, după ce fusese la un pas de desființare la sfârșitul anilor ’90, înainte să […]

Citeşte articolul
Handbal masculin

Al doilea trofeu european pentru handbalul românesc: Potaissa Turda a câştigat Cupa Challenge la handbal masculin! 

© FOTO: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro
20 mai 2018
Lead.ro

După frumoasele performanțe ale handbalului feminin, unde SCM Craiova a câștigat – și încă entuziasmant – Cupa EHF, iar CSM București a luat bronzul în Champions League, Potaissa Turda a obținut Cupa Challenge și a închis perfect un sezon grozav pentru handbalul românesc! * La un an distanță de finala pierdută cu Sporting Lisabona, Turda […]

Citeşte articolul
Liga 1

Victoria muncii grele: CFR este noua campioană a României! Clujenii câștigă al patrulea titlu în ultimii 10 ani, FCSB pierde al treilea campionat la rând

© FOTO: Mircea Rosca / Sport Pictures
20 mai 2018
Ciprian Rus

Ștafeta a fost predată: Viitorul lui Gică Hagi a înmânat-o chiar ea, la Cluj, noilor campioni de la CFR.  În fața unor oameni emoționați și nerăbdători care au venit la stadion cu o misiune clară – să vadă cu ochii lor al patrulea titlu din istoria lui CFR Cluj – echipa lui Dan Petrescu și-a […]

Citeşte articolul
FA Cup

„The last hurrah?‟ Conte îi ia și ultima bucurie lui Mourinho. Victoria lui Chelsea în finala FA Cup deschide vara tumultoasă care urmează

20 mai 2018
Danny Coposescu

În puținele momente când și-a putut dezlipi ochii de la nunta dintre un prinț și o prințesă, BBC a găsit câte ceva de spus și despre finala unei competiții care avea pe vremuri propriul aer regal. Analogia pe care-o auzi cel mai des compară FA Cup cu Super Bowl în Statele Unite: o ocazie în […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design