Ambros Martin o duce pe Rostov în finala Ligii Campionilor, aici așteaptă deja Győr și Crina Pintea

Lead.ro 11 mai 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Rămași fără CSM București în FINAL 4-ul Ligii Campionilor – pentru prima dată în ultimii patru ani -, suporterii români au primit probabil finala pe care o așteptau: Győr, cu Crina Pintea la prima ei participare în semifinalele Champions League, a trecut fără griji de Kristiansand, iar Rostov, antrenată de Ambros Martin, fostul selecționer al României, a rezistat revenirii puternice a lui Metz și s-a calificat în prima ei finală. Dincolo, Győr e la a patra finală în patru ani, poate câștiga al treilea titlul la rând.

Ar fi primul succes pentru Crina Pintea, care va trece de la anul la CSM București. Aleasă în echipa ideală a competiției, ca cel mai bun pivot, Crina nu s-a remarcat prea mult cu Kristiansand, dar ar putea să apară mai des în meciul pentru aur: finala se joacă diminică seară, de la 19.00.

*

După ce unguroaicele au trecut în mare viteză de Vipers Kristiansand, 31-22 (18-8 la pauză!), în prima semifinală a Final4-ului de la Budapesta, Rostov și Metz s-au întâlnit pentru a-și împărți celălalt loc în marea finală.

Și a ieșit un meci curios: o primă repriză în care campioana Franței, care a eliminat-o pe CSM în faza sferturilor de finală, a fost prea emoționată pentru a-și juca handbalul ei în viteză, apoi o repriză a doua în care Metz și-a schimbat planul defensiv, a ținut-o om la om pe excelenta Vyakhireva – cea mai bună jucătoare de pe teren -, și a revenit puternic în joc.

De la 8-15 la pauză, franțuzoaicele s-au apropiat la 15-17, amintindu-ne imediat de toate calitățile pe care le-au demonstrat în acest sezon european: apărarea agresivă, repunerile rapide și golurile simple, pe a treia sau a patra pasă.

Sunt argumentele unei echipe omogene, care se sprijină mult pe forța grupului, dar care n-a reușit să-și ducă revenirea până la final. Șanse au fost, numai că intervențiile portăriței Pessoa, dar și creativitatea micuței Vyakhireva, au păstrat-o pe Rostov înainte.

Și chiar dacă meciul a fost câștigat abia pe final, când Zaadi, cea mai bună jucătoare a lui Metz, a ratat pentru prima dată de la șapte metri, e bine de punctat faptul că echipa din Franța n-a reușit să vină niciodată la un singur gol distanță.

S-a terminat 27-25 pentru Rostov, pe care Ambros Martin a reușit să o conducă într-o finală de Champions League la care aceast grup – pe care îl cunoaștem foarte bine de la naționala Rusiei – visează de ani buni.

Greu de spus ce va fi acolo, dar Győr, care n-a arătat niciun moment de slăbiciune în semifinală – e drept, cu o adversară ceva mai ușoară -, va porni cu prima șansă. Dar și cu dezavantajul de a juca împotriva fostului ei antrenor.

 

Foto: Sebastian Tataru / Sport Pictures

 

 

 

Happening now