Înainte de primul ei FINAL4, Crina Pintea a fost numită cel mai bun pivot din Liga Campionilor

Lead.ro 10 mai 2019

Pentru prima oară în ultimii trei ani, CSM București lipsește de la Budapesta în weekendul care încheie Liga Campionilor, competiție pe care a câștigat-o în 2016, la prima participare. Chiar și fără echipa bucureșteană, suporterii români vor avea motive să urmărească cu emoție confruntările dintre cele mai bune echipe din Europa, pentru că pivotul naționalei, Crina Pintea, participă pentru prima oară în FINAL 4 și are șanse să ridice în premieră trofeul.

Györ, echipa la care Crina joacă din iarnă, întâlnește Vipers Kristiansand în semifinale (sâmbătă, ora 16.15), în timp ce în a doua semifinală se întâlnesc Metz, care a eliminat pe CSM, și Rostov-Don, echipa condusă de Ambros Martin, de azi fostul selecționer al României (sâmbătă, ora 19.00).

Crina, care din vară va reveni în România și va juca la CSM București, a vorbit cu presa din Ungaria despre meciul din semifinală: „E o echipă bună, am jucat cu ele de două ori, le-am analizat, știm și că vin la Budapesta fără presiune, fiind la prima lor participare în Final4. Dar cred că suntem suficient de puternice ca să câștigăm și dacă vom juca și vom lupta așa cum am făcut-o în grupa principală împotriva lor, putem obține victoria și ne putem califica în finală.”

Înainte de întâlnirea cu media de vineri, Crina a mai primit o veste bună: a fost inclusă de EHF în echipa ideală a ediției 2018/2019 din Liga Campionilor, ca cel mai bun pivot, deși joacă acolo doar de jumătate de sezon. E o nouă confirmare a nivelului la care a ajuns, după ce în decembrie a fost numită și cel mai bun pivot al Campionatului European.

În echipa ideală a fost inclusă și extrema CSM-ului, Jovanka Radicevic.

Portar: Katrine Lunde (Vipers Kristiansand)

Extremă stânga: Manon Houette (Metz Handball)

Inter stânga: Anne Mette Hansen (Győr)

Centru: Stine Oftedal (Győr)

Pivot: Crina Pintea (Győr)

Inter dreapta: Anna Vyakhireva (Rostov-Don)

Extremă dreapta: Jovanka Radicevic (CSM Bucuresti)

Cea mai bună apărătoare: Eduarda Amorim (Győr)

Cea mai bună jucătoare tânără: Noemi Hafra (Ferencvaros)

Cel mai bun antrenor: Emmanuel Mayonnade (Metz Handball)

Prezent la București pentru anunțul despre întoarcerea sa la cârma naționalei, noul selecționer Tomas Ryde a ținut să sublinieze și el forma bună în care e Crina, unul din motivele pentru care e optimist pentru viitor: „Trebuie să vorbim despre Crina, dezvoltarea ei e fantastică, e unul din cele mai frumoase lucruri pe care le-am văzut. Am vorbit cu ea despre faptul că n-am inclus-o în lotul pentru Jocurile Olimpice de la Rio, nu mai țin minte dacă era accidentată, dar am vorbit. A trecut prin multe, a jucat în străinătate, are un parcurs foarte bun. Sunt foarte fericit pentru ce-a făcut, și-a câștigat nivelul la care e.”

FINAL4-ul din acest weekend marchează și revenirea Norei Mørk, și ea jucătoare a CSM-ului din vară, după o lungă perioadă de accidentări, în care s-a gândit chiar să renunțe la handbal. „Am avut câteva momente, chiar săptămâni foarte grele, în care mi-a fost greu să-mi găsesc motivația. Dar n-am vrut să renunț, pentru că iubesc acest sport. Handbalul e totul pentru mine”, a spus pentru site-ul EHF.

Mørk a lipsit și de la ultimul FINAL4, câștigat de Gyor, și speră ca anul ăsta să prindă câteva minute pe teren, chiar dacă nu a revenit încă la formă maximă, și să-și ajute la câștigarea unui nou titlu pentru echipa de care se va despărți în vară: „Nu voi uita niciodată timpul petrecut aici, colegele de echipă și mai ales fanii. Așa că aș vrea să plec cu o lovitură. Ar fi incredibil să câștigăm din nou Liga Campionilor.”

FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.