Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta îți sunt oferite pe Lead de

Bătaie pe „stranierii” U21: Rădoi cheamă cinci pentru amicalul cu Belgia, Contra cinci pentru Liga Națiunilor

Ciprian Rus 26 octombrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Campania spectaculoasă de calificare pentru Euro 2019 scoate tot mai mult în prim-plan generația U21, pe care mulți și-o doresc promovată cât mai repede la Naționala mare. După ce a jucat cu patru eligibili Sub 21 în derbiul grupei de Liga Națiunilor cu Serbia, selecționerul Cosmin Contra arată din nou că se bazează pe tineri în perspectiva viitoarelor preliminarii.

În lista convocărilor de principiu trimise cluburilor din străinătate, printre cele 20 de nume provizorii se găsesc nu mai puțin de cinci ale unor jucători U21. Pe lângă obișnuitul Răzvan Marin și deja debutații Ionuț Nedelcearu, Andrei Ivan și George Pușcaș, apare și fundașul celor de la Leicester City, Alex Pașcanu. Chiar dacă nu toți vor fi reținuți în lotul final, semnalul dat de Cosmin Contra este unul cât se poate de clar: Naționala 2020 e a tinerilor care s-au calificat la Europeanul de anul viitor din Italia!

În mod cert, pe lângă convocările din străinătate, pe lista de 23 a lui Contra se vor găsi alți jucători U21 din țară. Întrebarea e cine va veni pe lângă Manea și Băluță: Cicâldău din nou, Dennis Man sau Ianis Hagi?

Reprezentativa României joacă în luna noiembrie ultimele două partide în grupa din Liga Națiunilor, pe teren propriu contra Lituaniei (17 noiembrie, de la ora 21:45) și apoi în deplasare cu Muntenegru, pe 20 noiembrie, de la ora 21:45.

Fosta generația U19, sub comanda lui Rădoi

La rândul său, scăpat de emoțiile calificărilor, selecționerul de la tineret, Mirel Rădoi, a început imediat pregătirea turneului final de anul viitor. Și-ar fi dorit un amical de răsunet cu Franța, dar nici un meci cu Belgia nu e de colo. Cum Contra, care are meciuri cu miză în perioada următoare, își dorește câțiva dintre oamenii de bază de la U21, Rădoi are ocazia să testeze câțiva jucători noi, care, din varii motive, nu au prins ultimele convocări.

Astfel, pe lista preliminară a celor convocați pentru partida cu Belgia, programată pe 15 noiembrie, la Cluj-Napoca (Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, ora 19:00, în direct pe Pro X), apar, pe lângă căpitanul Ionuț Radu și atacantul Adrian Petre, trei nume promovate de la fosta generație de U19, care a pierdut dramatic Turneul de Elită din primăvară.

Transferat în vară de la Arsenal la Perugia, fostul căpitan de la U19, Vlad Dragomir, pare să se fi adaptat rapid în Italia și a fost imediat chemat de Mirel Rădoi.

La rândul său, după mai multe împrumuturi, Mihai Dobre s-a întors la Bournemouth, în Anglia, unde se pregătește pentru debutul la echipa mare.

În fine, atacantul Andrei Sîntean de la Viktoria Žižkov din Cehia e un alt nume care va fi testat, în absența golgheterului George Pușcaș.

Toți acești fotbaliști apar deja în topul „40 pentru 2020”, unde îi poți cunoaște mai bine

Foto: frf.ro

Abonează-te la newsletter
Happening now