Bundesliga primește undă verde de la cancelarul Angela Merkel

Lead.ro 6 mai 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

Bundesliga e din ce în ce mai aproape să devină prima mare ligă europeană care revine la fotbal, după ce guvernul german și-a dat acordul pentru repornire – reperul este acum a doua parte a lunii, cel mai probabil 16 mai.

Planurile Bundesligii au fost privite cu atenție și în ultimele zile, după ce Koln a confirmat că trei dintre jucătorii sau angajații clubului au fost testați pozitiv pentru coronavirus. În plus, oficialii lui Hertha Berlin și mai ales atacantul Salomon Kalou au fost criticați pentru că au ignorat regulile de distanțare socială, după ce Kalou a postat un video în care dădea mâna cu coechipierii săi.

Eventuala revenire a fotbalului în Germania va fi privită cu interes de toate ligile încearcă să evite modelul Francez, Olandez sau Belgian, unde sezonul a fost încheiat înainte de termen.

Cunoaștem și condițiile necesare restartului, iar dacă Bundesliga va reuși să repornească, aceste norme vor fi probabil preluate, ca model, în alte campionate:

🔸 Cel mult 322 de persoane (jucători, staff, personal medical, șamd.) pot participa la meciurile de Bundesliga. Și 270 în ligile inferioare;
🔸 Tuturor li se va lua temperatura la intrarea în stadion;
🔸 Jucătorii vor fi testați cel puțin o dată pe săptămână. Și chiar de două ori, dacă e cazul. Pentru asta vor fi achiziționate 25.000 de teste (sub 0.5% din capacitatea de testare a Germaniei);
🔸 Carantina de grup (sau de echipă) nu va fi declanșată automat în cazul unui test pozitiv. Decizia va aparține autorităților medicale;
🔸 Ceremoniile de la începutul meciului vor fi sărite: fără strângeri de mâini, fără poze de echipă ș.a.
🔸 Conferințele de presă vor fi online (LIVE).

Fotbalul german a fost oprit la jumătatea lui martie. De atunci, Germania a reușit să controleze virusul cu mai mult succes decât alte țări, înregistrând circa 150.000 de cazuri și în jur de 6.300 de decese.

 

 

Top Stories