Campionatul din Franța, anulat! Ligue 1 devine primul campionat din Top 5 care nu va fi încheiat

Lead.ro 28 aprilie 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

UPDATE, 30 aprilie:

L’Équipe anunță că PSG va fi declarată campioană în Franța, după ce Liga ar fi decis să finalizeze clasamentul împărțind numărul de puncte la numărul de meciuri jucate.

Dacă finalele cupelor nu se vor juca nici ele, înseamnă așa:

>> PSG este campioană pentru al treilea an la rând (șapte titluri în ultimii opt ani);

>> PSG, Marseille și Rennes se califică pentru Liga Campionilor;

>> Lille, Reims și Nice vor merge în Europa League;

>> Amiens și Toulouse vor fi retrogradate.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Sezonul de fotbal din Franța este încheiat cu efect imediat, după ce Guvernul Francez a anunțat că niciun fel de meci de fotbal nu va mai putea fi disputat, cu sau fără fani, mai devreme de luna august, ca parte din următoarea fază a măsurilor naționale de gestionare a crizei COVID-19.

Aceeași măsură a fost luată în privința tuturor competițiilor sportive interne din Franța.

Liga Profesionistă Franceză (LFP) va decide în cursul lunii mai clasamentele finale pe care le va folosi pentru atribuirea locurilor în cupele europene de anul viitor, precum și soarta echipelor retrogradate sau promovate. De asemenea, se va decide dacă PSG va primi titlul de campioană, sau acesta va rămâne neacordat.

Săptămâna trecută, Liga anunțase planuri pentru reînceperea Ligue 1 și Ligue 2 pe 17 iunie, cu o reluare a antrenamentelor din 11 mai. UEFA a stabilit pentru 2 august deadline-ul pentru încheierea competițiilor interne.

Azi însă, Premierul francez Edouard Philippe a anunțat că meciurile de fotbal nu vor fi autorizate mai devreme de august.

PSG, Marseille și Rennes ocupau la ora întreruperii campionatului locurile care califică în Champions League 2020-2021. Lille, locul 4, ocupa locul care duce în Europa League. Nimes, Amiens și Toulouse ocupau cele trei locuri retrogradabile. În Ligue 2, Lorient, Lens ocupau locurile 1 și 2, care asigură promovarea directă.

Franța mai avea de disputat și finalele celor două cupe: Cupa Franței (PSG v St Etienne) și Cupa Ligii (PSG v Lyon).

Noul sezon din Ligue 1 ar urma să înceapă în septembrie.


Ligue 1 este primul campionat din Top 5 ligi europene (Anglia, Spania, Italia, Germania, Franța) care este anulat. Săptămâna trecută, Olanda devenise prima ligă relevantă anulată.

Germania (care-i și țara mai bine plasată în cursa pentru reînceperea unor competiții sportive), Anglia, Spania și Italia încă fac planuri pentru reluarea și încheierea competițiilor interne.

UEFA așteaptă până la 25 mai un status din partea tuturor federațiilor în ce privește planul și formatul folosit pentru încheierea competițiilor interne.

Happening now