Canotorii români continuă să câștige: o medalie de aur și una de argint la Campionatele Mondiale de Seniori de la Plovdiv. Finalele continuă mâine

Lead.ro 15 septembrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

După parcursul impresionant de la Europenele de Canotaj de acum o lună de la Glasgow, unde România s-a clasat pe locul 1 în topul pe națiuni, canotorii români confirmă forma excelentă prin care trece din nou acest sport și câștigă medalii și la Campionatele Mondiale de Seniori care au loc în acest weekend în Plovdiv, Bulgaria: aur în finala feminină de dublu vâsle categorie ușoară și argint la dublu rame masculin.

Calificate în șase finale, echipajele românești au obținut medalii încă de la primele două participări, sâmbătă dimineața. Întâi a venit argintul obținut la dublu rame masculin de Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă. Apoi și aurul, în finala feminină de dublu vâsle categorie ușoară, câștigat tot de Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă, tinerele canotoare care și-au apărat astfel titlul cucerit anul trecut, la Mondialele din Sarasota-Bradenton, SUA.

„Mi-e greu să explic ce simt în momentul ăsta, sunt multe emoții prin care trec”, a declarat imediat după cursă Gianina-Elena Beleaga, amintind pentru worldrowing.com că scopul principal al muncii lor incredibile din ultimii ani rămân Jocurile Olimpice din 2020. „Suntem foarte fericite cu acest titlu și sperăm să continuăm așa până la Olimpiadă.”

HAI ROMÂNIA !AUR ȘI ARGINT PENTRU ROMÂNIA LA C.M. DE CANOTAJ, în primele două finale cu participare românească! MAI…

Gepostet von Federatia Romana De Canotaj am Samstag, 15. September 2018

Tot sâmbătă, în finala masculină a probei de patru rame (M4-), Mihai-Vasile Țigănescu, Cosmin Pascari, Ștefan-Constantin Berariu, Ciprian Huc s-au clasat pe locul 5.

Duminică urmează alte trei finale, în direct pe TVR2 și TVR HD: 8+1 feminin, 8+1 masculin și dublu vâsle masculin.

Context

Aceste prime victorii de la Mondiale confirmă vara excelentă a canotajului românesc și tinerețea pe care mizează Federația în procesul de reconstrucție, cu gândul la Tokyo 2020. La Mondialele de tineret de la Poznan din iulie, România se clasa pe locul 4 în clasamentul pe medalii, cu două de aur, două de argint și un bronz, urmând ca la Europene, tinerii canotori U23 să ducă România pe prima treaptă a podiumului pe națiuni. Tot pe 1 a încheiat România și Europenele de seniori de la Glasgow, cu un total de șapte medalii – trei de aur, două de argint și două de bronz – consacrându-se drept forța numărul 1 a canotajului european.

„Sunt mândră de acești minunați tineri canotori, care au dus din nou România pe locul 1 în Europa și pe care ne putem baza din plin, în anii ce urmează, cu gândul mai ales la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020”, declara atunci Elisabeta Lipă, președinta federației de canotaj.

 

Foto: www.worldrowing.com

 

Dacă vrei să-ți amintești de unde vine România în sportul ăsta, povestea Georgetei Andrunache e tocmai bună. De cinci ori campioană olimpică, Georgeta ne-a povestit, în seria Neînvinșii, cum a trecut „peste orice durere pentru că am știut mereu ce vreau.” Canotajul te obligă să faci asta mereu. 

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories