Canotajul confirmă momentul de aur prin care trece: România ia opt medalii de aur la Europenele U23, e prima în clasamentul pe națiuni

Ciprian Rus 3 septembrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

După ce au impresionat la recentele Mondiale de juniori, iar unii au pus serios brațul la rame în succesele spectaculoase de la Europenele de seniori, tinerii catonori U23 au dus România, în acest weekend, la Brest, în Belarus, pe prima treaptă a podiumului pe națiuni. După locul 1 la CE de seniori de la Glasgow, România este prima în Europa și la tineret, Under23!

Opt medalii au câștigat echipajele României duminică, toate opt de aur, cu mult în fața Greciei, Germaniei, Belarusului și Rusiei! România a luat aurul prin echipajele de masculin patru plus unu, feminin patru rame, simplu masculin, masculin dublu rame, feminin dublu vâsle, masculin patru rame, feminin patru vâsle și 8+1 masculin.

„A fost încă o superbă duminică de vară, în care am trăit marea bucurie și mândrie de a asculta de opt ori imnul României la Campionatele Europene U23 de Canotaj. Sunt mândră de acești minunați tineri canotori, care au dus din nou România pe locul 1 în Europa și pe care ne putem baza din plin în anii ce urmează”, spune fosta mare campioană Elisabeta Lipă, președinta federației de canotaj.

Pentru canotajul românesc urmează acum testul cel mai important al anului: Mondialele de seniori de la Plovdiv, care se vor disputa între 8 și 16 septembrie. O ocazie foarte bună de a testa câte dintre echipajele noastre au șanse reale la medalii peste mai puțin de doi ani, la Olimpiada de la Tokyo.

 

Dacă vrei să-ți amintești de unde vine România în sportul ăsta, povestea Georgetei Andrunache e tocmai bună. De cinci ori campioană olimpică, Georgeta ne-a povestit, în seria Neînvinșii, cum a trecut „peste orice durere pentru că am știut mereu ce vreau.” Canotajul te obligă să faci asta mereu. 

 

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now