Cluburile din Premier League au decis să înceapă antrenamentele de grup

Lead.ro 18 mai 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

Pregătirea colectivă, în grupuri de cel mult șase jucători, se va relua săptămâna aceasta și în Premier League, după ce cluburile au fost de acord (în unanimitate) cu un protocol medical prin care să-și protejeze jucătorii.

Vorbim de antrenamente fără contact fizic, dar este, chiar și așa, un mare pas înainte: fotbaliștii vor reveni împreună pe terenurile de antrenament pentru prima dată după 13 martie, când răspândirea coronavirusului a dus la suspendarea campionatului englez.

Decizia a fost luată în cadrul unei adunări a acționarilor ligii și permite cluburilor să organizeze pregătirea de grup, fără contact, începând de marți după-amiază, cu condiția ca o primă etapă de testare pentru Covid-19 să se dovedească negativă.

Un nou protocol va trebui agreat pentru antrenamentele obișnuite – cu toată echipa și cu contact fizic -, apoi, dacă totul va merge bine, se vor stabili și regulile pentru ziua meciului.

Primul exemplu a fost oferit de Bundesliga, care și-a jucat deja primele meciuri în spatele ușilor închise. Antrenamentele de grup – cu cel mult 10 jucători – au început și în Spania:

Presa din Anglia crede acum că meciurile de Premier League s-ar putea întoarce pe 12 iunie, dar se pare că există deja intenția unei amânări de 10 zile, pentru a oferi jucătorilor mai mult timp pentru pregătirea fizică, înaintea ultimelor nouă etape ale sezonului.

„Această primă etapă a fost convenită după consultări cu jucători, manageri, medici ai clubului din Premier League, experți independenți și guvern. Protocoalele medicale ne vor asigura că toată lumea se va întoarce la antrenamente într-un mediu cât mai sigur posibil. Sănătatea și bunăstarea tuturor participanților sunt prioritatea Premier League, iar revenirea sigură la antrenament este un proces treptat“, au spus oficialii Ligii.

Tot astăzi, Celtic a fost numătă campioana Scoției pentru al nouălea sezon consecutiv, iar Hearts a fost retrogradată, după ce scoțienii au decis să închidă sezonul. Celtic avea 13 puncte în plus față de Rangers, cu opt etape înainte de final.

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now