Copii de aur: România câștigă titlul european pe echipe la tenis de masă cadete și alte două medalii de bronz la juniori

Ciprian Rus 19 iulie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Performanțe pe linie pentru tinerii tenismeni de masă din România la Campionatele Europene găzduite în aceste zile de Cluj-Napoca. În probele destinate echipelor, România s-a calificat în semifinale la trei din cele patru probe – juniori feminin și masculin, respectiv cadete.

Până la urmă, echipa de cadete – în componență Elena Zaharia, Luciana Mitrofan, Irina Rus, Ioana Sîngeorzan, antrenate de Marian Filipaș și Cristian Podar – avea să ne aducă cea mai mare bucurie: medalia de aur, după un parcurs fabulos până în ultimul act, cu un singur meci pierdut și 18 câștigate (3-0 cu Belgia, 3-1 cu Moldova, 3-0 cu Italia, 3-0 cu Ucraina, 3-0 cu Polonia, 3-0 cu Franța), și cu o finală asfixiantă, în care au întors un scor de 2-0 în favoarea Rusiei.

Elena Zaharia și Luciana Mitrofan și-au pierdut primele meciuri de simplu, dar au întors cu un 3-0 categoric la dublu. A urmat o revenire de vis: Elena Zaharia a întors, la rândul ei, de la 0-1 și 1-2 și a câștigat cu 3-2 în meciul al patrulea, aducând egalarea pentru România. În decisiv, Luciana Mitrofan s-a impus cu 3-1, și totul s-a sfârșit cu o superbă horă a bucuriei pe parchetul Sălii Polivalente din Cluj-Napoca.

Echipele de juniori și junioare au câștigat și ele medalii pentru țara noastră. Mai mult decât atât, deși aveau deja acontate medaliile, s-au impus și în finalele mici, obținând locul 3 și calificarea la Campionatele Mondiale de Tenis de Masă!

 

La fete, România, cu Andreea Dragoman, Tania Plăian și Andreea Hudușan, a învins Franța cu 3-1 în finala mică, în vreme ce băieții, cu Rareș Șipoș, Cristian Pletea și Dragoș Oprea, au învins Germania, tot cu 3-1.

 

Foto: Mihaela Bobar / www.ActionFoto.ro

***

Dacă ți-a scăpat povestea Elizei Samara, o găsești în seria Neînvinșii. Lectura merită.

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now