Cosmin Contra, după victoria echipei naționale în Lituania: „Mă bucur că baieții nu au renunțat!”

Lead.ro 11 octombrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Egalați în minutul 89 de bătăioasa echipă a Lituaniei, jucătorii echipei naționale au găsit răspunsul perfect: s-au repezit în atac, am pus presiune și au găsit o fază de toată frumusețea, din care Alexandru Maxim a adus o victorie mare: România poate aștepta cu optimism derbiul cu Serbia!

Alexandru Maxim aduce victoria în Lituania! Duminică, jucăm contra Serbiei, la București, pentru primul loc în grupa din Liga Națiunilor!👉 bit.ly/2QH25zw#LuptamImpreuna 🇷🇴

Gepostet von Echipa națională de fotbal a României am Donnerstag, 11. Oktober 2018

Cu 5 puncte în clasament, față de 7 ale Serbiei (câștigătoare cu 2-0 în Muntenegru), România poate deveni liderul grupei duminică (ora 16.00), după meciul direct de pe Arena Națională cu ocupanta la zi a locului 1.

Până atunci, Cosmin Contra s-a arătat mulțumit de răspunsul și caracterul jucătorilor lui:

„În primul rând, sunt fericit pentru băieți. Știam că meciul va fi foarte greu. Lituanienii sunt agasanți, agresivi, luptă pentru fiecare minge, plus că erau mai obișnuiți cu terenul. Forțele s-au egalizat pe acest teren. Chiar dacă am suferit, mă bucur că băieții au dat gol pe final, e o dovadă a caracterului lor. Am venit aici pentru aceste 3 puncte, mă bucur că băieții nu au renunțat (după egalarea din minutul 89), am câștigat în ultimul minut al prelungirilor. Forțele s-au egalat pe un asemenea teren. Am pregătit anumite chestii, ne-a ieșit bine primul gol. Apoi ei au schimbat sistemul și ne-au debusolat puțin. A doua repriză am început-o foarte bine, dar nu am reușit să dăm al doilea gol. Acum trebuie să ne recuperăm foarte rapid, pentru că avem un meci foarte important cu Serbia, meci pe care dacă îl castigăm trecem pe primul loc“, a spus Contra la microfonul ProTV.

Întrebat și despre schimbările inspirate de pe final (cei trei nou-intrați au combinat pentru golul victoriei), Contra a spus că și Keșeru, dar și Maxim sunt în formă – intrările lor erau firești: „Țucudean mi-a cerut schimbare, l-am băgat pe Claudiu (Keșeru), venea cu un moral foarte bun. Maxim, la fel, pentru că a dat goluri în Germania. Aveam nevoie să intre Maxim să ne ajute, dar a intrat bine și Rotariu. Ma bucur că băieții au înțeles mesajul și ne-au ajutat foarte mult.“

Asupra pierderilor mari suferite cu Lituania, chiar înaintea derbiului cu Serbia, Contra nu s-a oprit prea mult. Chipciu și Anton au luat galben și sunt suspendati pentru meciul de duminică, dar Contra a rămas optimist: „Sunt 20 de jucători în cantonament, sper să fiu inspirat și să aleg cât mai bine. Vom încerca să câștigăm duminică, ne bucurăm că s-au vândut destul de multe bilete, sperăm să se umple stadionul după acest rezultat. Victoria ne-ar da șansa să depindem de noi în ultimele două meciuri“, a calculat selecționerul, înainte să dedice victoria familiei Pașcovici: „Ne bucurăm că am putut să le oferim o mică bucurie, să le alinăm puțin această durere uriașă.“

Alexandru Maxim, cel care a făcut faza golului de trei puncte din prelungiri a spus că „sunt fericit pentru victorie, pentru cele 3 puncte. Era foarte important să revenim la București cu trei puncte în buzunar, pentru a putea aborda meciul cu Serbia cu alt moral. Nu ne-a fost teamă că nu vom câștiga, dar trebuie să recunoaștem că nu am făcut meciul pe care ni-l doream. Important este însă că am rămas concentrați până la final. Cred că am demonstrat că ne putem bate de la egal cu orice echipă (din grupă), dar trebuie să ridicăm nivelul la meciul cu Serbia”, a declarat jucătorul lui Mainz pentru ProTV, televiziune care va transmite și derbiul de duminică cu Serbia.

Miza Ligii Națiunilor: încă o șansă pentru EURO 2020

Atenți la detalii și interesați să țină cât mai vie motivația pentru noua competiție, oficialii UEFA au ascuns o miză în formatul Ligii Națiunilor: 16 dintre echipele care nu se vor califica la capătul preliminariilor pentru EURO 2020 vor avea șansa să participe la un „play-off”, pe baza clasării lor în grupele din Liga Națiunilor. Patru echipe li se vor alătura, astfel, celor 20 deja calificate, deci România are o șansă în plus să prindă „Europeanul” la care este co-organizatoare chiar și cu un loc 2 în grupa de Liga Națiunilor.

Uite tot ce trebuie să știi despre formatul Ligii Națiunilor.

Programul echipei naționale

România – Serbia, 14 octombrie

România – Lituania, 17 noiembrie

Muntenegru – România, 20 noimebrie

 

FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now