Cristina Neagu: „Nu suntem favorite în turneul preolimpic, însă eu cred până la capăt și voi da totul pentru ca România să ajungă la Tokyo”

Lead.ro 7 februarie 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

Cu o lună și jumătate înaintea turneului preolimpic de calificare la Tokyo, Cristina Neagu este realistă și nu include naționala României printre favoritele la calificare. Reprezentativa Hong Kong-ului ar putea fi cea de-a treia adversară a României la turneul din Muntenegru, alături de Norvegia și selecționata țării gazdă.

Așa cum știi, la Jocurile Olimpice de la Tokyo se califică primele două clasate în turneul preliminar. Iar România atacă această competiție cu un nou cuplu de antrenori și cu multe jucătoare noi față de Mondialul din Japonia.

Neagu este conștientă că Naționala are o misiune foarte complicată la turneul preolimpic din perioada 20-22 martie. Cea mai bună handbalistă din lume nu renunță însă la visul său de a participa a treia ediție a Jocurilor Olimpice, după Beijing 2008 și Rio 2016.

„Nu suntem favorite. Mi-aș fi dorit să fi jucat în România, cred că șansele noastre ar fi fost mai mari dacă am fi jucat, de exemplu, la Cluj, cu opt-nouă mii de oameni în spate. Chiar și așa, este sport, orice se poate întâmpla în 60 de minute. Știu că va fi foarte greu, însă eu cred până la capăt și voi da totul pentru ca România să ajungă la Tokyo”, a spus Cristina.

Căpitanul echipei naționale a transmis un mesaj și pentru colegele de la echipă și speră că vârful de formă îl vor atinge toate în luna martie.

„Le-am rugat pe fete să se antreneze cât pot ele de bine în această perioadă, pentru că timpul trece foarte repede. Sper că se antrenează bine și sper că se gândesc și ele, din când în când, la acest turneu. Avem jucătoare și în România împotriva cărora o să jucăm acolo. Sper ca fiecare să se pregătească bine, astfel încât să atingem un potențial maxim în luna martie.”

Hong Kong, cea de-a treia adversară a României?

Federația Internațională de Handbal (IHF) a fost nevoită să reatribuie locurile din turneele de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Reprezentativa Hong Kong-ului ar putea intra în grupa României.
China s-a retras din competitie din cauza situației create de Coronavirus, iar locul său a fost ocupat de Kazahstan, națională ce fusese inițial repartizată în grupa României. Dacă Hong Kong-ul va accepta invitația IHF, va fi prima adversară a României, pe 20 martie.

„Nu am auzit de Hong Kong la handbal. E clar că echipa care va completa grupa României nu este de calibrul celorlalte trei. Zilele de pregătire sunt foarte puține, iar focusul va fi pe echipele Muntenegrului și Norvegiei. Nu cred că ne afectează foarte mult numele celei de-a patra echipe, fiindcă din punct de vedere valoric va fi sub celelalte”, a spus Cristina Vărzaru, secretarul general al FRH.

În celelalte două turnee de calificare (găzduite de Spania și Ungaria), Spania și Suedia sunt favorite în grupa cu Senegal și Argentina, în timp ce Ungaria și Serbia se vor bate probabil pe al doilea loc într-o grupă cu Rusia și Kazahstan.

 

Foto: Anze Malovrh / kolektiff

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories