CSM București, învinsă de Esbjerg în meciul tur din sferturile de finală Champions League

Lead.ro 30 aprilie 2023
Fast
Împarte cu alții acest articol

CSM București ratează mult și plătește scump în deplasare cu Esbjerg: a fost 32 la 28 pentru campioanele Danemarcei, în primul meci din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Returul vine peste o săptămână, în Sala Polivalentă din București.

Până acolo, CSM are de lucru și pe faza ofensivă, unde doar Arntzen (10 goluri) și Cristina Neagu (7 goluri) au arătat bine azi, dar și în apărare, unde Reistad, Ingstad sau Mork au fost greu de oprit în primul meci al celui mai echilibrat duel din sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

CSM a pierdut ritmul pe finalul primei reprize, când trei-patru ratări din poziții bune au ajutat-o pe Esbjerg să se desprindă la 17-13. Nici jocul cu pivotul n-a funcționat în prima repriză pentru CSM, ale cărei atacuri au fost finalizate cel mai des de Arntzen și Neagu, ambele cu câte 4 goluri în primele 30 de minute.

Startul reprizei a doua a confirmat că Esbjerg e echipa mai sigură pe ce are de făcut: rezolvări simple pe faza ofensivă, replieri iuți și multer faulturi la linia de 9 metri.

Pentru a ajunge din nou în FINAL 4, unde nu s-au mai calificat din sezonul 2017-2018, Cristina Neagu și colegele ei vor trebui să joace probabil la nivelul arătat înaintea ultimelor două meciuri din faza grupelor. Căci Esbjerg, cu opt jucătoare din circuitul echipaei naționale a Danemarcei și patru de la cea a Norvegiei – Reistad și Mork printre ele -, arată într-adevăr ca o adversară greu de bătut.

Obiectivul nostru foarte clar este să țintim locul 1. Sigur, în ambele competiții, pentru că ambele sunt importante. La începutul sezonului, în prima discuție pe care am avut-o, ne-am zis că ținta noastră trebuie să fie calificarea în FINAL 4 și câștigarea titlului în România, pentru asta suntem aici. Trebuie să învățăm din ce ni s-a întâmplat în trecut, pentru că micile detalii, cu cât încerci să le faci mai bine pe tot parcursul anului, cu atât își vor găsi mai bine corespondentul la final. Norocul îți vine dacă mergi pe drumul corect până atunci”, ne spunea Adi Vasile înaintea celei mai importante etape a sezonului, când CSM arăta ca cea mai în formă echipă europeană.

Din păcate, echipa bucureșteană a pierdut ritmul în ultmele două meciuri din faza grupelor, a terminat pe locul secund în Grupa A și a ajuns pe aceeași parte de tablou cu Esbjerg, pentru reeditarea sfertului de finală de anul trecut, când CSM a pierdut dubla manșă: 25-26 acasă, 27-27 în Danemarca.

Tot azi, Rapid a pierdut acasă cu Vipers Kristiansand.

Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now