CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea se întâlnesc în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Avem tabloul complet

Lead.ro 13 februarie 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

După ce CSM București a pierdut ceva mai devreme cu Metz, iar Rostov a bătut-o pe Ferenvaros, ultimele meciuri ale zilei au venit să lămurească tabloul optimilor de finală din Liga Campionilor: CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea vor juca pentru un loc în sferturi. Primul meci e programat pe 6 martie, la Vâlcea. Returul de la București va fi peste o săptămână.

Duelul românesc din optimile Champions League a fost confirmat după ce Buducnost a învins-o fără probleme (33-26) pe Podravka, pentru a se asigura că rămâne pe locul 5, în fața lui SCM Râmnicu Vâlcea. Tot în Grupa B, Gyor a trecut la fel de simplu (31-24) de CSKA Moscova, pentru a merge în optimi de pe primul loc.

Chiar dacă nu toate meciurile din ultima etapă a fazei grupelor s-au jucat, clasamentele celor două grupe nu mai pot fi modicate.

Iată tabloul complet al optimilor de finală:

Rostov – Podravka

Metz – Dortmund

CSM București – SCM Râmnicu Vâlcea

Ferencvaros – Buducnost

Vipers vs Odense

Esjberg – Brest

Krim – CSKA Moscova

Bietigheim – Gyor

Faza optimilor începe pe 6 martie, pe terenul echipei mai slab clasate. Meciurile retur se joacă peste o săptămână, după formatul clasic: locul 1 vs locul 8, locul 2 vs locul 7, locul 3 vs locul 6, locul 4 vs locul 5.

În sferturile de finală, programate pe 3 și 10 aprilie, câștigătoarea dintre CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea va juca cu câștigătoarea dublei CSKA – Krim.

Echipele antrenate de Adi Vasile și Florentin Pera se întâlnesc săptămâna, pe 18 februarie, și în campionat. Acolo, CSM are șase puncte avans și un meci în plus.


Așa cum știi, CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea au primit zilele astea câte patru puncte în plus la „masa verde”, pentru meciurile pe care – la cererea adversarelor sau din cauza restricțiilor de călătorie impuse de guvernele țărilor respective – nu le-au putut juca în grupele Ligii Campionilor. Am scris despre decizia EFH aici.

 

Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories