Reguli noi în Liga Campionilor: CSM București primește patru puncte la „masa verde”, SCM Râmnicu Vâlcea primește doar două

Lead.ro 11 februarie 2021

UPDATE, vineri, ora 17.00:

SCM Râmnicu Vâlcea și-a asigurat locul 6 în Grupa B, primind alte două puncte la „masa verde”, după ce Brest n-a reușit să facă deplasarea în România pentru meciul programat duminică.

Brest era oricum sigură de locul trei în grupa lui Vâlcea, însă decizia o privează pe Borussia Dortmund de șansa ei la locul 6. Echipa din Germania e acum la trei puncte în urma lui SCM.


Informațiile inițiale:

În ceasul al 12-lea, Federația Europeană (EHF) a anunțat cum se va calcula clasamentul final al grupelor Ligii Campionilor la handbal feminin, confirmând și faptul că toate cele 16 echipe vor fi calificate automat în optimile de finală. Care vor începe pe 6 martie.

Înaintea ultimei etape, CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea au primit patru, respectiv două puncte pentru meciurile pe care, la cererea adversarelor sau din cauza restricțiilor de călătorie impuse de guvernele țărilor respective, nu le-au putut juca până acum. Astfel, echipele românești sunt foarte aproape să se întâlnească în faza optimilor, organizate după formatul clasic: locul 1 vs locul 8, locul 2 vs locul 7, locul 3 vs locul 6, locul 4 vs locul 5.

Iată clasamentul actualizat:

CSM București a câștigat la „masa verde” meciurile cu Bietigheim și Rostov, ambele amânate atunci fie la cererea adversarelor, fie din cauza restricțiilor de călătorie ale țărilor respective – acestea au fost criteriile luate în calcul în birourile EHF.

Dincolo, SCM Râmnicu Vâlcea a primit două puncte pentru meciul pe care Borussia Dortmund nu l-a putut organiza în Germania. Din pricina acelorași cazuri de Covid, CSM a trebuit să amâne, în toamna recută, meciurile de acasă cu Borussia și Podravka. Punctele au revenit astfel adversarelor din Grupa B.


Câteva calcule:

În ultima etapă, pe 14 februarie (de la ora 17.00), SCM Râmnicu Vâlcea va juca acasă cu Brest, care e sigură de locul ei 3 în Grupa B.
CSM București va juca o zi mai devreme, sâmbătă (tot de la 17.00), în deplasare cu Metz, pentru primele locuri ale Grupei A.

În condițiile astea, cele două adversare din campionat ar putea juca una contra celeilalte și în Liga Campionilor, pentru un loc în sferturile de finală.

Totuși, Dortmund, care e la doar un punct în spatele lui SCM Râmnicu Vâlcea în Grupa B, joacă acasă cu Odense, care nu mai poate nici să urce, nici să coboare în Grupa B. Buducnost va juca acasă cu Podravka, are toate șansele să obțină măcar un punct și să rămână astfel pe locul 5.

Alte meciuri interesante în ultima etapă: Rostov vs Ferencvaros, la vârful Grupei A, Gyor vs CSKA Moscova, pentru primul loc în Grupa B.


Acestea sunt meciurile decise la „masa verde” în grupele A și B:

 

Foto main: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

 

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.