Dezordinea continuă: CSM București nu se regăsește, pierde și cu Bietigheim, în Liga Campionilor. Ce se întâmplă aici?

Lead.ro 14 octombrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Înfuriată de înfrângerea cu Râmnicu Vâlcea, CSM București a ajuns în Germania, la meciul cu Bietigheim, cu un singur gând: să-și panseze rănile din campionat (și nu au fost puține) cu o victorie convingătoare în Europa.

Dar în locul festivalului de goluri reușit cu Ferencvaros, în deschiderea noului sezon de Champions League, CSM a ratat din nou – așa cum o făcuse și cu Vâlcea – startul meciului. Și după șapte minute fără gol marcat, campioana României, una dintre marile favorite ale Ligii avea de recuperat un 0-4 surprinzător. 

Mai iuți și mai concentrate, jucătoarele lui Bietigheim, vicecampioane ale Germaniei, au marcat din toate pozițiile, s-au repliat excelent și au împins atacul CSM-ului ba spre extreme, ba spre 10 metri, de unde Cristina Neagu sau Amanda Kurtovic n-au reușit mai nimic în primele 10 minute.

Abia de la 1-6 a început atacul lui CSM să intre într-un ritm mai bun, dar nici cele cinci goluri marcate de Andrea Lekic, nici cele patru goluri marcate de Neagu (trei de la șapte metri) și nici primele reușite din extremă n-au reușit să țină pasul cu daunele din defensivă, unde apărarea centrală n-a mers (prea multe aruncări de pe picioare, multe angajări pe pivot) iar Jelena Grubisic, în poartă, a atins doar trei aruncări. Așa că până la pauză, Bietigheim a reușit, și încă fără mari emoții, să-și păstreze avansul: 16-12 după o primă parte în care doar Lekic a părut să aibă răspunsuri la întrebările lui Bietigheim.

Și chiar dacă Paula Ungureanu a înlocuit-o pe Grubisic, lucrurile au continuat în același stil și la reluare: de o parte o mulțime de goluri încasate ușor, de cealaltă parte câteva erori care-au tăiat din fașă orice posibil avânt din jocul CSM-ului. Și-n loc de recuperare, jucătoarele lui Magnus Johansson s-au văzut distanțate la 19-14 și apoi 22-17.

Abia aici, prin minutul 40, s-a așezat mai bine apărarea CSM-ului, iar rezultatele s-au văzut imediat: după câteva atacuri lungi și neinspirate ale nemțoaicelor, Neagu, Radicevic și Mehmedovic și-au adus echipa la un singur pas în urmă, 22-23, cu 15 minute rămase de jucat.

Timp berechet – ai fi spus, numai că bâlbele din atac au revenit brusc, și după trei mingi rătăcite copilărește, Bietigheim s-a dus din nou la patru goluri, 26-22 în minutul 50.

Noroc cu timeout-ul lui Johansson – rămas calm – că a întrerupt seria adversă. Neagu, cu două goluri, și Lekic, cu unul, au readus-o pe CSM în joc, însă atacurile pentru 26-27 au fost ratate, iar adversarele au profitat imediat: gol și eliminare de două minute la Cvijic. Și cu ceva mai mult de trei minute rămase pe ceas, meciul părea jucat. Nu pentru că nu mai era timp, ci pentru că CSM nu joacă, în perioada asta, ce poate să joace.

La capătul acestui 30-28 pentru Bietigheim, concluziile se trag singure: CSM București nu se simte prea bine.

Unde a dispărut atacul efervescent arătat cu Ferencvaros? De ce nu funcționează o defensivă centrală care are, măcar pe hârtie, câteva apărătoare grozave? Și câtă înțelegere mai are conducerea lui CSM – recunoscută pentru orice altceva, dar nu pentru răbdare – pentru Magnus Johansson?

Toate astea sunt întrebări mai importante decât punctele pierdute în Germania, mai ales că prima reacție a venit de la Gabi Szabo, directorul clubului CSM:

Știu ca in sport, pierzi sau câștigi. . Se pare ca nu avem atitudine, nu avem curaj, nu avem voința. Avem o echipa cu…

Gepostet von Gabriela Szabo am Sonntag, 14. Oktober 2018

 

În celălalt meci al grupei, Ferencvaros a trecut la limită, 27-26, de Vipers.

Iată și programul:

Vipers – CSM București, 20 octombrie

CSM București – Vipers, 4 noiembrie,

Ferencvaros – CSM București, 11 noiembrie

CSM București – Bietigheim, 18 noiembrie

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now