Dinamo revine de departe, câștigă festivalul de goluri cu Riihimaen Cocks, își confirmă startul excelent în Liga Campionilor

Lead.ro 3 octombrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Această echipă a lui Dinamo poate fi acuzată de orice, dar nu și de un handbal plictisitor. Lucrul ăsta a fost confirmat încă o dată în Champions League, unde campioana României a fost condusă tot meciul – chiar și cu patru goluri – de debutanta Cocks, campioana Finlandei, numai pentru a reveni pe final și a câștiga spectaculos, 32-31, a treia victorie a sezonului european: cu șase puncte din patru jocuri (singura înfrângere a fost cu Ademar Leon, acasă), bucureștenii stau pe locul doi și pot spera în continuare la o calificare în play-off-ul Ligii.

Echipa lui Constantin Ştefan a reușit și prima victorie în deplasare în Champions League (la a 15-a încercare) și a recuperat astfel punctele pierdute acasă cu Ademar – probabil principala adversară pentru locul doi într-o grupă dominată (trei victorii din trei meciuri), absolut așteptat, de Wisla Plock, următoarea adversară a lui Dinamo.

Până la meciul din 14 octombrie, dinamoviștii se pot uita cu satisfacție spre clasament. Mai ales că această curajoasă echipă finlandeză, aflată la sezonul de debut în Liga Campionilor, reușise, în aceeași sală din Vantaa – oraș de pe coasta sudică a Finlandei, în regiunea Helsinki – un egal cu Ademar.

Pentru Dinamo s-au remarcat tunisienii Bannour (cu șase goluri) și Alouini (cinci), dar și rusul Komogorov, cu patru reușite.

Că apărarea e încă foarte generoasă – asta e o problemă care poate fi uitată măcar pe lungul drum spre casă.

Wisla conduce grupa, cu 6 puncte din 6 posibile, Dinamo are 3 puncte și un meci în plus față de Ademar, care se pregătește de vizita lui Wisla. Pe locul patru vine Elverum, cu două puncte din trei meciuri; Cocks are tot două puncte, dar un meci mai mult. Ultima clasată e Wacker Thun – un singur punct din trei jocuri -, echipă care a chinuit-o serios pe Dinamo în etapa precedentă: 35-34 pentru români.

 

FOTO: Sport Pictures

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now