Echipa națională pierde cu Rusia, din ofsaid, la ultima fază, într-un amical în care a muncit ca la un meci oficial. Trei idei despre joc
Ciprian Rus 15 noiembrie 2016După 0-3 acasă cu Polonia și după un val de critici abătut asupra sa și a selecționatei pe care o conduce, Christoph Daum a abordat la modul cel mai serios meciul amical de la Groznîi cu Rusia, gazda viitorului Campionat Mondial. Nu a improvizat aproape deloc, a făcut a doua schimbare abia în minutul 82 și a “tras de timp” cu două schimbări în prelungiri.
Calculele unui rezultat pozitiv nu i-au ieșit, însă, selecționerului: România a pierdut, 0-1, la ultima fază, după un carambol ca la biliard, finalizat dintr-o poziție uriașă de ofsaid. După acest meci, bilanțul lui Daum la Națională este de o victorie, 2 egaluri și 2 înfrângeri, iar adversarii săi au acum un nou argument împotriva sa, faptul că nu a folosit acest amical pentru a da prilejul să joace mai multor tineri.
Meciul
Fără Ovidiu Hoban, Alex Maxim, Romario Benzar, Nicolae Stanciu, Alex Chipciu, Cosmin Moți, Claudiu Keșeru, Ciprian Tătărușanu și Vlad Chiricheș, selecționerul Christoph Daum i-a acordat lui Dorin Rotariu șansa de a debuta ca titular la Națională și i-a introdus în primul 11 și pe Gabi Enache și Gicu Grozav.
România a jucat în formula Pantilimon – Enache, Săpunaru, Grigore, Latovlevici – R. Marin, Prepeliță – Rotariu, Stancu, Grozav – Andone, într-un meci în care au mai intrat St. Filip, Nedelcu, Țîru și Adi Popa.
Rotariu a avut cele mai mari șanse ale echipei noastre și, de altfel, cea mai mare ocazie a meciului, după o pasă perfectă a lui Andone, care i-a venit însă pe dreptul.
România a arătat un joc ceva mai avântat decât ne-a obișnuit în ultimul an, însă lipsa de concentrare a împiedicat multe ocazii bune și a dat destule contre adversarilor. Avem în continuare greutăți la construcție, chiar dacă formula cu Prepeliță, Marin, Grozav și Rotariu a adus câteva idei în plus.
După o prima repriză deschisă, Daum a preferat să nu riște nimic pe final, deși era un meci amical. A ținut la scor și, probabil, la efectul lui de moral, și a amânat debuturile lui Țâru și Nedelcu până după minutul 90. Nu avea să fie un debut fericit pentru cei doi, pentru că România a luat gol imediat, de la Ozdoev, venit dintr-un ofsaid de doi metri!
Con este gol agónico de Magomed #Ozdoev, #Rusia ?? venció por 1-0 a #Rumania ??en un partido amistoso.https://t.co/joeOP12pHN
— Javier Panzardo (@Javier_Panzardo) November 15, 2016
Plusurile
La finele unui joc terminat cu un rezultat dezamăgitor, plusurile cu care rămânem sunt evoluția tot mai încrezătoare a lui Marin (care se profilează ca lider al echipei, prin joc, implicare și atitudine), aportul ofensiv al flancului stâng Latovlevici – Grozav (cu un plus pentru Gicu), caracterul de luptător al lui Andone, impecabil și contra puternicilor fundași ruși, și intervențiile salvatoare ale lui Pantilimon (cu ezitări, însă, la mingile pe sus și la jocul cu piciorul).
Ca și în cazul lui Pantilimon, din păcate, toate plusurile au fost dublate de o doză superficialitate care ne-a privat de un joc mai consistent și de un rezultat mai bun.
Ce urmează
România încheie anul 2016 pe minus – 3 victorii, 5 egaluri și 5 înfrângeri. Urmează meciul cu Danemarca, din martie 2017, joc pe care suntem obligați să îl câștigăm dacă nu vrem să ajungem să jucăm în Rusia doar cu ocazia unor meciuri amicale.
-
„One in a million” | Mulțumim, Helmuth Duckadam!
acum 1 lună