EURO U21 | „Tricolorii”, om cu om: Naționala de tineret ne propune deja câțiva oameni pentru selecționata de seniori

Ciprian Rus 30 martie 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

N-a fost să fie. România U21 a terminat la egalitate cu Germania, a rămas neînvinsă într-o grupă grea, dar a ratat calificarea în sferturile de finală ale Europeanului de tineret. Fără înfrângere, cu același număr de puncte (5) ca Olanda și Germania, Naționalei U21 nu i-au lipsit prea multe pentru a obține calificarea mai departe în sferturile de finală.

Iată ce ne-au arătat jucătorii României în meciul decisiv cu Germania:

Vlad

Andrei Vlad a fost la înățime și azi, când a purtat banderola de căpitan, în lipsa lui Marin. După ce Niță ne-a impresionat la seniori, acum avem o nouă soluție pentru postul de portar la Naționala mare.

Vlădoiu

Depășit de mai multe ori în prima parte, s-a redresat pe parcurs. Nu și-a putut pune în valoare calitatea ofensivă, în condițiile unei posesii destul de slabe a alor noștri.

Ciobotariu

Mai bun de la meci la meci, a jucat aproape fără greșeală și a dus greul defensivei după ieșirea lui Pașcanu.

Pașcanu

Recordmanul prezențelor la reprezentativa U21 a fost foarte bun și azi, când a scos două mingi foarte grele în prima parte. Alex a ieșit accindentat când echipa avea mai mare nevoie de experiența sa.

Haruț

Start curajos, cu mingi printre picioarele adversarilor din flanc, s-a stins și el pe parcurs, când România a fost dominată pozițional.

Itu

S-a apărat bine și a filtrat oportun mingea la câteva acțiuni din prima parte. Cu un galben primit, a fost scos pentru a lăsa locul jucătorilor mai ofensivi.

Dulca

A alergat enorm și a arătat că e o soluție pentru postul de închizător. Scos și el pe final, când aveam nevoie de un gol.

Oaidă

Puternic, curajos și generos în fort, s-a pierdut cu firea în câteva faze, în care putea scoate mai mult echipa noastră pe atac.

Olaru

Un nou meci de luptă, pe care l-a terminat aproape sufocat. Nu a adus nici azi plusul de care aveam nevoie.

Petre

S-a bătut foarte bine cu fundașii adverși în prima parte, dar n-a fost susținut de colegi așa cum ar fi trebuit. În partea a doua, s-a mai stins și el.

Mățan

Bară interioară, la un șut senzațional, într-un prim sfert de oră de mare jucător. Obligat să facă și apărarea, pentru a-l ajuta pe Haruț, n-a mai avut prospețime pe atac în fața unui jucător puternic și matur precum Vagnoman.

Drăgușin

A intrat foarte stăpân pe el pe final de meci, a demonstrat că are și atitudine , dar și alură de mare fundaș. Viitorul e al lui la U21.

Moruțan

O nouă apariție sub așteptări în tricoul U21, a intrat total decuplat de la meci și a părut obosit, chiar dacă nu a jucat decât jumătate de oră. Fără el în formă, șansele României de a forța victoria pe final au fost aproape zero.

Ciobanu

I s-a simțit lipsa în prima parte. A fost aproape de a marca golul calificării la o lovitură liberă bătută peste zid, dar pe partea portarului.

Popescu

Nu a mai dovedit flerul din meciul cu Ungaria, n-a reușit să scoată oameni din joc și să creeze pericol la poarta lui Dahmen.

 

Citește primele idei după egalul cu Germania și primele observații la final de turneu. 

Campionatul European va continua între 31 mai și 6 iunie, când Ungaria și Slovenia vor găzdui și meciurile eliminatorii, începând cu sferturile de finală.

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now