Un duș rece în Liga Campionilor: Fără Xavi Pascual pe bancă, Dinamo nu rezistă în fața puternicei PSG

Lead.ro 23 septembrie 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

Cu antrenorul Xavier Pascual și trei jucători – Javier Humet, Dan Racoțea și Mohamed Shebib – rămași la București deși aveau fiecare câte patru teste cu rezultate negative pentru Covid, Dinamo n-a rezistat decât jumătate de repriză la Paris, în fața unei PSG aflată printre favoritele la calificarea în Final 4-ul Ligii Campionilor.

PSG, cu mai mulți de campioni mondiali și europeni în echipă, a câștigat cât se poate de clar, 41-30 (21-11 la pauză), iar Dinamo trebuie să uite repejor această îngrângere aspră. Mai ales că imaginea de la Paris, în această a doua etapă a Champions League, a fost cu totul diferită de cea arătată în frumoasa victorie cu Kielce din Ștefan cel Mare.

Dinamo se va întoarce la București pentru al treilea meci din complicata Grupă B: campioana României va juca pe 30 septembrie cu Porto, în Sala Polivalentă. Până acolo, jucătorii lui Pascual rămân cu cele două puncte din prima etapă.

Dinamo, aflată la a șasea ei participare în cea mai importantă competiție europeană, și-a propus să se califice mai departe dintr-o grupă tare grea, cu Vive Kielce, PSG, Barcelona, Porto, Flensburg, Veszprem și Motor Zaporojie.

Până la meciul cu Porto, suporterii lui Dinamo vor spera ca situația celor patru absenți să devină mai clară, după confuzia din zilele trecute: încă de duminică, Xavi Pascual a primit un rezultat neconcludent la un test pentru Covid, test în urma căruia s-a autoizolat (spaniolul are și alte probleme de sănătate). Ulterior, Pascual, Javier Humet, Dan Racoțea și Mohamed Shebib au rămas acasă, deși au primit rezultate negative la patru teste consecutive.


Clasamentul

În celelalte trei meciuri ale grupei, Barcelona a trecut fără griji de Motor Zaporojie, 36-25, Vive Kielce a bătut pe Veszprem, 32-29, iar Porto a câștigat acasă cu Flensburg, după patru goluri marcate consecutiv în finalul meciului: de la 24-27 la 28-27.

Grupa B e condusă acum de Barcelona, campioana en-titre, fosta echipă a lui Pascual. Spaniolii sunt singurii cu 4 puncte după două meciuri. Și-n afara lui Flensburg, rămasă fără puncte, toate celelalte șase echipe au o victorie și o înfrângere după două etape.

Primele două clasate se califică direct în sferturile de finală, în vreme ce locurile 3-6 se califică pentru optimile de finală. Ultimele două clasate din cele două grupe sunt eliminate.

În Grupa A, ceva mai simplă, joacă THW Kiel, Pick Szeged,Vardar Skopje, Aalborg, Meshkov Brest, Montpellier, PPD Zagreb și Elverum.


Context

Dinamo – care a primit o invitație de la Federație Europeană – a revenit în Liga Campionilor după un an de absență. Și cu serioase întăriri. 

Pe lângă antrenorul Xavier Pascual – venit la București după ce a câștigat tot ce se putea câștiga în cei 12 ani petrecuți pe banca Barcelonei – Dinamo a adus și 10 noi (și foarte valoroși) jucători. 

În condițiile astea, echipa antrenată de Pascual (selecționerul echipei masculine a României) e un soi de pachet-surpriză într-o ediție a Ligii Campionilor în care nimeni nu o poate subestima. De fapt, ăsta e și obiectivul acestor investiții: Dinamo să devină o prezență obișnuită în Liga Campionilor. Și chiar în fazele eliminatorii. 

 

Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories