FCSB pierde calificarea după pauză, iar fotbalul românesc pierde 20 de milioane de euro într-o singură seară

Ciprian Rus 30 august 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Ani de zile, înainte de ascensiunea CFR-ului de acum un deceniu, Steaua și apoi FCSB, formația patronată de Gigi Becali, a reprezentat singurul nostru reper în fotbalul european. Au fost ani, și înainte de 2000, dar și după, în care România era acolo, în lumea bună a fotbalului european, în grupele UEFA Champions League. Când n-a mai fost FCSB, a venit din urmă CFR Cluj, cu marile ei victorii în fața Romei și a lui Man United.

După dezamăgirea produsă de CFR în returul cu Dudelange, toți iubitorii de fotbal de bună credință din România și-au pus speranțele într-o calificare a FCSB-ului împotriva lui Rapid Viena. O calificare ar fi însemnat 10 milioane de euro, bani de care, cum s-a întâmplat în ultimii ani, ar fi beneficiat mai multe echipe din campionat, dat fiind apetitul de cumpărător al lui Gigi Becali.

La cum a început meciul, părea că lucrurile sunt pe drumul cel bun și că măcar FCSB va reuși să spele rușinea fotbalului de club românesc din 2018. „Roș-albaștrii” deschid repede scorul, în minutul 11, prin Gnohere, la o centrare a noului venit Mihai Roman. Același Roman închide tabela la pauză la scor de calificare pentru gazde, după ce pune capul inspirat la o centrare a lui Rusescu, abia intrat pe teren în locul căpitanului Tănase.

Gnohere are în bocanc șansa de 3-0, dar lobul său nu prinde poarta în minutul 47. Vienezii preiau imediat conducerea partidei, iar vârfurile FCSB-ului par să își fi pierdut repede suflul. În minutul 62, veriga slabă din echipa alor noștri, tânărul portar Andrei Vlad, trimis pe teren în condițiile accidentării lui Bălgrădean, greșește grav, respingând la adversar o minge care mergea pe lângă poartă, iar bâlbele apărării imediate se lasă cu un autogol al lui Bălașa. 2 minute mai târziu, FCSB scapă incredibil, după o nouă serie de gafe în apărare.

Vreme de mai bine de 20 de minute, deși are nevoie de gol, FCBS construiește greoi și nu se apropie deloc de poartă. O face Rapid Viena, în minutul 82, prin Andrei Ivan. Fostul craiovean împrumutat de Krasnodar la Viena, face o fază antologică în careul gazdelor, dar mingea respinsă stângaci de Vlad șterge transversala.

La fel ca la Viena, FCSB se trezește pe final, dar se lovește de inspirația portarului Strebinger, care scoate o minge fantastică a lui Rusescu și apoi intervine excelent și la cornerul următor. Meciul se încheie cu asediul bucureștenilor, fără efecte pe tabela de marcaj. FCSB a luptat până la ultima fază, dar norocul din prima parte a părăsit-o după pauză.

Fotbalul mare începe în câteva săptămâni în Europa, iar România a ieșit deja din toate competițiile…

FCSB – Rapid Viena 2-1

FCSB: A. Vlad – R. Benzar, Planici, Bălașa, A. Stan – Pintilii, Filip – M. Roman, Fl. Tănase, Teixeira – Gnohere
Rezerve: Bălgrădean, Nedelcu, Coman, Morais, Ov. Popescu, R. Rusescu, Man
Antrenor: Nicolae Dică

Rapid Viena: Strebinger – Muldur, Sonnleitner, Barac, Potzmann – Schwab, Ljubicic – Murg, Knasmullner, A. Ivan – Alar
Rezerve: Knoflach, Hofmann, Auer, Malicsek, Kostic, Martic, Guillemenot
Antrenor: Goran Djuricin

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

***

Nou! Neînvinșii. Povești spuse de sportivii români 

Poveștile strânse și scrise cu mult har de Andreea Giuclea sunt grupate într-un volum care nu ar trebui să-ți lipsească. E o colecție de povești în care fiecare dintre noi se poate regăsi.

Sunt lecțiile de viață ale unora dintre cei mai importanți sportivi români, scrise la persoana I, sub forma unor eseuri personale, păstrând vocea și cuvintele fiecărui personaj portretizat.

Ele vorbesc despre diversele fețe ale performanței, despre drumul lung și imprevizibil dintre înfrângeri și victorii și despre munca din spatele rezultatelor mari pe care le aplaudăm pe stadioane și le admirăm la televizor.

Comandă-ți un exemplar de aici!

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories