Florentin Pera, despre drumul României în Main Round la EURO 2022: „Toți adversarii sunt dificili acum, dar sunt foarte, foarte încrezător că putem juca alte meciuri bune”

Lead.ro 9 noiembrie 2022
Fast
Împarte cu alții acest articol

O înfrângere evitabilă contra Țărilor de Jos, dar un joc bun și încurajator contra unei echipe cu adevărat puternice; un meci pierdut la scor cu Franța, o corecție serioasă care ne-a arătat nu doar slăbiciunile acestei echipe a României, dar mai ales lipsa de idei și interes a celor care-au condus și conduc handbalul de la noi; în fine, o victorie esențială contra Macedoniei de Nord, succes care a dus România în grupele principale ale Campionatului European de handbal.

E rezumatul primelor trei meciuri ale naționalei de handbal la acest European pe care Muntenegru, Slovenia și Macedonia de Nord îl organizează împreună. România a încheiat Grupa C pe locul 3, dar se va duce în Main Round fără puncte. Pentru că-n grupele principale contează doar punctele obținute contra celorlalte două echipe calificate: Franța și Olanda.

Franța a câștigat meciul direct cu Olanda, va intra în Main Round cu maximum de puncte, la fel ca Norvegia – în grupa cealaltă.


Grupa României începe de aici:

Muntenegru – 4 puncte
Franța – 4 puncte
Țările de Jos – două puncte
Spania – două puncte
Germania – zero puncte
România – zero puncte

Următoarele trei meciuri ale României sunt programate pe 11 noiembrie (contra Spaniei, locul 2 din Grupa D), pe 15 noiembrie (contra Muntenegrului, locul 1 în Grupa D) și pe 16 noiembrie (contra Germaniei, locul 3 din Grupa D).

În Grupa 1, Norvegia e singura echipă intrată cu 4 puncte. Suedia, Danemarca, Slovenia și Croația au câte două puncte. Ungaria va începe fără puncte.


La conferința de presă de după victoria cu Macedonia de Nord, Florentin Pera a spus: „Sunt bucuros pentru victorie, am avut niște probleme, au fost mai multe aruncări ratate și câteva probleme defensive. Dar sunt mândru de jucătoarele mele, au arătat atitudine, au dat totul și s-au calificat în Main Round. Am câștigat la opt goluri, nu e simplu împotriva unei echipe care joacă acasă, ținând cont și de accidentările noastre. Dar ne-am descurcat și acum mergem în grupele principale.”

Cum se uită antrenorul României la următoarele trei meciuri?

„Toți adversarii sunt dificili acum, deci nu avem timp de pierdut, trebuie să ne concentrăm. Sper că vom continua să jucăm la fel și că lucrurile vor fi din ce în ce mai bune. Sunt foarte, foarte încrezător că putem juca alte meciuri bune, la fel cum am jucat cu Olanda în grupa preliminară.”

Daciana Hosu, numită cea mai bună jucătoare a meciului cu Macedonia de Nord, a adăugat: „Sunt foarte fericită, pentru că azi nu m-am simțit bine; nu știu dacă au fost emoțiile sau presiunea. Dar am câștigat, toate am jucat bine, am jucat ca o echipă. Am fost aleasă jucătoarea meciului, dar n-aș fi putut apăra bine fără ajutorul coechipierelor.”

 

Foto: eurohandball.com

 

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now